fredag 22 september 2017

Vätska i lungan

Efter en lång väntan kom äntligen läkaren in till oss och berättade att jag INTE hade en propp! Drog en lättnadens suck några sekunder tills att han talade om att smärtan beror på rikliga mängder vätska. Vätska i höger lunga. När jag ligger ner är vätskan 4 cm djup, så det är mycket vätska.
Jag bröt ihop. Jag har fasat för den gör dagen. Jag är livrädd, på riktigt. Jag uppfattar att tappning av lunga är betydligt jävligare än ur buken och den är ju jävlig så att det räcker. Jag vill verkligen, verkligen inte! Men om jag inte får bort vätskan kommer jag att få allt svårare smärtor och andra komplikationer.

Jag är ju inte i position att vägra, eller hota dem med matstrejk eller något sånt. Läkaren sa att han inte kan lova att jag kommer att få sova under ingreppet men han kunde lova att jag får starka lugnande. Men dom är som en fis i rymden! 10 mg stesolid är INGENTING i sammanhanget. Inget! Han skulle skriva att jag vill sova, så får vi se hur det blir.

När jag skulle sätta i porten ville jag sova, men fick inte. Ingreppet var för litet för det sa dom. Men jag blev rejält sänkt och det krävdes narkospersonal. Riskerna med narkosen fanns ju inte samtidigt som jag var HELT borta. Har inte ett spår av vad som hände. SÅN sänkning vill jag åtminstone ha. Det borde jag väl kunna få? Resurskrävande ja, eftersom ingreppet behöver ske på operation och narkospersonal behöver vara med, men SNÄLLA, ge mig det 🙏. Vägrar de ska jag noga ta reda på vilja risker jag tar om jag inte tappar ur och så får jag ta ställning kring hur jag ska göra sen. Vi som är kroniskt cancersjuka går igenom så himla mycket svåra och jobbiga behandlingar ändå så det som är möjligt att bespara oss, borde man väl göra? Kan man inte tänka HUMANT istället för ekonomiskt nån gång?

Jag har framfört detta till nattpersonalen som i sin tur ska rapportera över det till dagsklterskan i morgon. Hon tyckte som jag, att det inte borde vara några problem. Ja, det visar sig i morgon.

Nu ska jag sova. Ska vara fastande från kl 00:00 så jag hoppas ingreppet blir tidigt på FM. Bara Jocke hinner hit ❤️. Jag känner mig som en sjuåring som är livrädd för att gå till tandläkaren. Håll om mig, håll mig i handen är ni snälla ❤️. God natt och sov gott ni fina själar ❤️

13 kommentarer:

 1. Jag håller dig hårt hårt i handen! Förstår din oro och att du känner dig liten! ❤️❤️❤️
  Självklart ska du ha all lindring som finns!! Självklart!! Kram
  Catarina

  SvaraRadera
 2. Jag håller dig hårt hårt i handen och förstår att du känner dig liten och rädd. Är med dig i tankarna. Ta hand om dig!!! Kram kram ❤️
  Catarina

  SvaraRadera
 3. Kraft, mod och kärlk til dig. Självklart håller jag dig i handen❤många kramar från sofie

  SvaraRadera
 4. Håller om dig och håller i dig hela tiden. Många styrke kramar 🤗

  SvaraRadera
 5. Inte konstigt du haft så himla ont och varit trött. Hoppas du kan få sova dig igenom tappningen sen kommer du att känna dig som en ny Carina. Tänker på dig och håller tummarna.//Ullis

  SvaraRadera
 6. Tack Ullis ❤️ Det låter som att det inte är omöjligt att jag får sova. Hoppas!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Förstår att du har haft ont när du berättar detta. Stackare förstår att du blir livrädd det låter obehagligt men jag vill tro att du får ordentligt med lugnande. När detta är borta så kommer du säkert att känna en väldigt lättnad.
  Stor kram till dig 💞 Annika

  SvaraRadera
 8. Åh fina du! Läser dina ord och känner att jag önskade att jag kunde lindra för dig! Men håller din hand i tanken och sänder varma styrkekramar!

  SvaraRadera