lördag 9 september 2017

Karl-Johansvamp

Har äntligen fått ordning på funktionen att ladda upp bilder igen. Kul att visa detta berg av Karl-Johansvamp som Jocke var ut och plockade på EM idag. Skogen är tydligen full med svamp, dock inte kantareller. Han hittade fem st sådana 😊.
Jag rensade en del av svampen i kväll och de står nu för torkning i ugnen. Fortsättning följer i morgon. Då ska jag göra panerad Karl-Johanbiff 😊. Ja nu blir det svamp till frukost, lunch och middag ett tag framöver! Sååå gott 😀.


6 kommentarer:

 1. Hoppas du sovit gott och att du mår bättre idag. Lustigt nog hittade jag också fem kantareller i går, finns massor med andra svampar i skogen som jag inte är bekant med. Blev bjuden på en underbar risotto med Karljohansvamp förra helgen. Kanske du kan variera med en rätt i den stilen också. Ta nu inte ut dig med svamptillredning idag. Kram//Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då, jag rensar lite i taget 😊. Ja, risotto tänkte jag prova att göra. Har aldrig gjort det..... kram

   Radera
 2. Jag har också torkat Karl-Johan, jättegott att bara ta fram en påse och göra en god sås! Kantareller har jag också torkat och vi har fått älgkött av sambons kusin så det blir till att laga festmat framöver.

  SvaraRadera
 3. Men vad gott! Trevlig med svamp. Du kanske är lite piggare idag? Vila lite också . Kanske mys med ett glas vin i höstmörkret.kram Annika.

  SvaraRadera
 4. Nej, inte piggare idag, snarare tvärt om. Vin....nja, inte ett dugg sugen faktiskt. Olikt mig, som älskar rödvin annars. Kram

  SvaraRadera