fredag 22 september 2017

På akuten

När jag träffade överläkaren på EM och han undersökte mig, började han misstänka att smärtorna jag har beror på en propp i lungan. Smärtorna hade tilltagit under dagen och det gick åt en del extra morfin och ändå släppte inte smärtorna. Läkaren ville promt skicka mig till akuten för att göra en röntgen och det var ju inte så mycket jag kunde säga emot det. Han bestämde sig för att skriva ut mig från avd 1 och skriva in mig i AH- teamet fast det inte var klart med allting. Han muttrade något om byråkrati osv och han fattade tydligen beslut som inte var riktigt som det skulle. Anledningen var, som jag och Jocke förstog det, att han inte ville att jag skulle bli tillbakaskickad till Avd 1 då de inte har läkare under helgerna! Så, om jag inte blir inlagd, ville han att jag ska kunna få hjälp av AH-teamet men han var tydlig med att han ansåg att jag skulle vara inlagd i Västerås under helgen.

När vi kommer till akuten visar det sig att han inte skickat remiss till röntgen utan bara till akuten, vilket innebar att jag fick gå samma väg som alla andra. VÄNTAN, med andra ord. Träffat två olika läkare som gjort samma undersökningar och ställt samma frågor och den senare beslutade att jag ska göra en röntgen. Så nu har jag fått en kanyl i armen för att få kontrast och vi väntar på röntgen sen flera timmar tillbaks! Behöver jag säga att jag är trött på det här?

Nu börjar det bli dags för min medicin igen. Smärtorna tilltar och hungriga är vi. Jocke stackarn sitter på en trästol och försöker härda ut. Jag har ju iallafall en brits.

Ingen aning om hur det kommer att bli i helgen heller, om AH-teamet kommer hem, eller hur det blir. Om jag nu blir utskriven. Ja fy fasiken! Vilket ställe att tillbringa en fredagkväll. Hoppas ni har bättre och roligare saker för er! ❤️

10 kommentarer:

 1. Oj,viktigt att man följer upp dig, men det är verkligen så tungt att vara på akuten. Men det viktiga är att du blir omhändertagen. Hoppas verkligen att allt löser sig till det bästa.
  Varm kram Annika.

  SvaraRadera
 2. Fy fasen Carina så jobbigt. Hoppas det blir röntgen snart och behandling på det. Överläkaren ville väl att läkarna på akuten skulle göra en egen
  bedömning också utifrån sin kompetens. //Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmmm, men det var inte så han sa och det kostade mig 5 timmars extra väntetid 😏

   Radera
 3. ❤️ Kramar från Carmen tänker på dig!

  SvaraRadera
 4. Hoppas det utvecklar sig till det bästa för dig,//Ullis

  SvaraRadera
 5. Styrkekramar och tankar till dig!
  Sofia

  SvaraRadera