fredag 15 september 2017

Inlagd igen

Träffade läkaren på förmiddagen, min läkare tack och lov. Hon bedömde ganska snabbt att jag skulle läggas in för att få hjälp med vätskan, både i buken och resten av kroppen. I väntan på besked om plats på avdelningen hann vi prata en hel del, om kvarliggande kateter, bedömning av om jag är i livets slutskede och mycket mer. Hon lät mig avgöra om katetern och jag bestämde mig för att avvakta. Har fortfarande en förhoppning om att det ska vända snart och om det bara är 1-2 tappningar kvar så är det ju onödigt. Så vi väntar med det.

Vi bad om öppenhet, ärlighet och tydlighet kring läkarens bedömning om mitt tillstånd. Hon sa att hon förstås inte kan garantera någonting men hennes uppfattning är inte att jag är i livets slutskede! Hon uppfattar inte mitt "skick" så dåligt att hon tänker att slutet är nära. Hon menar att sjukdomen i sin har varit stabil och alla prover ser bra ut, det är vätskan som ställer till det nu men det är inte livshotande. Hon tror på att cellgifterna ska kunna stoppa bukvätskan och därmed ödemen i benen och att jag sen piggnar pp mig igen.

Angående ödemen i benen var läkaren tämligen söker på att det inte är lymfsystemet som är trasigt utan att det handlar om att bukvätskan orsakar ett starkt tryck på ledningarna som ska cirkulera runt vätskan och när det blir trögt, eller stopp i ledningarna blir det en ansamling som blir kvar i kroppen. När jag pratade med läkaren här på avdelningen nyss säger hon att det inte är lymfvätska som fylls på i benen utan Ascites. Hon menade att det blir så fullt i buken att det inte får plats mer och då söker sig vätskan andra vägar. Så, det är alltså bukvätska jag har som skvalpar runt överallt! Det trodde jag inte. Men nu vet jag det.

Ja, så är jag tillbaks på avd 80 igen. På planeringen står röntgen för att se om det tillkommit något i buken som kan orsaka vätskan, provtagningar, vätskedrivande läkemedel och buktappning. Jag bad om eget rum men fick först nej på den då de endast hade enkelrum kvar reserverade för dem som behöver vara isolerade. Jag förklarade mitt dilemma med gaser, både fisar och rapar som sprider en vedervärdig odör, som blur jobbig både för mig och andra. Dom ordnade en enkelsal pt mig 🙏.

Mor och far var i närheten när de fick besked att jag var inlagd, och de kom och hälsade på. Jocke åkte hem för att hämta mina saker och jag hoppas att han hinner tillbaks innan det blir buktappning. Annarsgår jag försöka vara stor flicka ändå 😏.

Nu ska jag sova en stund. Är så extremt trött 😴😴😴

15 kommentarer:

 1. Skickar kärlek och kraft. Hoppas att du får all den hjälp du behöver. Kram sofie😍

  SvaraRadera
 2. Du starka kvinna!! Är så imponerad av ditt mod, ditt lugn och din styrka. Här kommer kramar och kärlek i massor❤️❤️❤️❤️ / Sanna

  SvaraRadera
 3. Bra Carina att du blir omhändertagen. Hoppas dom får ordning på vätskan snart så du får må bättre. Kram//Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ullis ❤️ Ja jag ber till högre makter 🙏
   Kram

   Radera
 4. Kramar till dig

  SvaraRadera
 5. Styrka till dig! Tänker på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda ❤️ Kram ❤️❤️❤️

   Radera
 6. Tänker på dig och ditt mod. Skickar många varma kramar❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ❤️ Kram ❤️❤️❤️

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Fint att du fick ett bra bemötande och samtal. Hoppas att du får bukt på svullnaden och att cytostatikan hjälper dig. Kram 💗 Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ❤️ Kram ❤️❤️❤️

   Radera