tisdag 19 september 2017

Mår bättre

I natt har jag sovit riktigt bra. Bara vaknat en enda gång. Mycket bättre med magen vad gäller matsmältning och gaser. Inga extra värktabletter igår, det är skönt. Mådde illa hela dagen igår så jag åt just inget. Fick inte i mig lunchen alls men tog en tallrik yoghurt naturell med bär och till kvällsmat köpte Jocke en räkmacka till mig. Hade beställt korvstroganof och ris men det var inte ätbart!

I morse när jag vaknade kände jag mig riktigt pigg jämfört med tidigare. Det kan vara betapreden jag fick igår i samband med behandlingen som gör att jag mår bättre. Kontrollerna idag låg också bra. Tempen på 36,4 och syresättningen på 95. Blodtrycket minns jag inte men det låg bra, lite högre än igår vilket är bra, men det ligger absolut inte högt. Jag ser gärna att trycket ligger lite högre än för lågt då jag tänker att blodet som transporterat allt det cellerna behöver, ser till att det går lite snabbare och lite mer effektivt. Så säger "min" näringsterapeut och jag tror på honom 😊.

Inget illamående idag heller 👍. Har till och med druckit en halv kopp kaffe men sen tog det stopp. Märkligt det där med vanor, att det ska vara så svårt att skippa kaffet helt. The är ju lika gott om inte godare, men nånting gör att jag måste ha lite kaffe, även om jag bara får i mig ett par munnar 😊.

Nu ska jag duscha och hoppa i mina egna kläder, vänta på ronden och hoppas få åka hem! Hem till mina godingar. ❤️❤️❤️ Katterna inkluderat fast dom är fästingbomber 😝.

Tänk om, det kan vara så bra att jag till helgen har så mycket kraft och ork att jag kan påta lite i mina odlingar!!! Bara putsa lite, skörda det som håller på att förgås och slänga det som är över och förbi. Det vore såååå skönt att få det gjort. Måste också ta reda på hur jag ska övervintra mina lavendelskott. Stora plantor överlever vintern i rabatten utomhus men jag har satt sticklingar, som jag är tveksam till om dom klarar vintern ute. Lavendel har blivit min favoritblommor. Så vacker, doftar såååå gott och kan användas till annat än bara att titta på. Jag ska skriva ner alla läkeörter och medicinalväxter jag har odlat, vad de är bra till och hur man kan använda dem i ett eget inlägg sen.

Jag hoppas så mycket att jag känner rätt, att det är påväg att vända nu. Jag känner lite motstånd till det här med att jag ska få ett hemsjukvårdsteam då jag sätter likhetstecken mellan det och att det är i livets slutskede. Jag VET rent intellektuellt att det inte alls måste vara så, att det kan vara högst tillfälligt, men det sitter i huvet. Jag får försöka se det som att det är ett steg för att underlätta tillvaron så länge jag har problem med vätskan.

Ha en trevlig dag 🌺

4 kommentarer:

 1. Skönt att du mår bättre, känns bra att få komma hem om dom nu släpper dig. Kan du sätta lavendelskotten i jorden i sina små krukor och sedan täcka dom med t ex granris? Kan det vara ett sätt kanske, du får väl prova lite olika sätt och sen se vilka som klarar sig. Hemsjukvård är ju något som ska ersätta sjukhusplatser så det har inget med livets slutskede att göra, bara att man behöver sjukvård ibland och slipper läggas in. Känns nog tryggare för dig och din familj att dom kan komma hem till dig och t ex göra en bedömning och ta kontakt med onkologen så slipper du åka flera mil.
  Dina katter och växter blir nog glada när du kommer hem precis som din familj men du får inte överskatta dina krafter nu, då kan det bli bakslag. kram//Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja du har så rätt Ullis, det är rent mentalt det slår till. Ja jag ska ta det lugnt, känner att jag inte har så mycket energi. Är på väg till Sala nu och ska träffa AHteamet. Det blir nog bra!
   Kram ❤️

   Radera
 2. Vad härligt att höra att du mår mycket bättre! Ja! Kaffe ☕ är gott eller hur! Ett friskhetstecken att du vill ha lite! Det är väl jättebra att teamet kommer, det kommer att underlätta för dig och de har koll på dig kontinuerligt. Om du inte längre är i behov av det så kopplas de bort givetvis.
  Förstår att du längtar hem 🏡 ja,katterna får lätt fästingar borstar dem varje kväll. Ha det bra! Kram Annika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir bra det här 😊Kram ❤️

   Radera