tisdag 5 september 2017

Jobbigt med vätskan

Vätskan i kroppen ger sig inte ☹️. Är så svälld i ben och fötter så jag får svårt att gå ibland. Vätskan firmas ju efter tryck också så sitter jag på ett speciellt sätt, flyter vätskan liksom ut och kroppen formar sig. Jag vill lova att jag ser konstig ut i kroppen ibland, kommer att tänka på barbapappa av nån outgrundlig anledning 😏. Ja, jobbigt som tusan är det!

De ringde från sjukhuset idag och jag fick en tid för tappning på torsdag, MEN jag måste först komma på en bedömning i morgon! Bedömning av om det fyllts på tillräckligt eller om det går att avvakta. Att jag stadigt ökar i vikt, börjar få allt svårare att äta, dricka och andas är tydligen inte tillräckligt. Förut sa de att det är besvären som avgör när de tappar, men det gäller tydligen inte längre. Jag orkade inte ens ifrågasätta utan åker dit för en bedömning helt enkelt. Jag är ju medveten om att det är så att kroppen tar allt mer stryk för varje tömning och det kanske börjar bli dags att spara på reserverna.....

Allt gott ❣️

5 kommentarer:

 1. Nu tycker jag du är onödigt negativ till att din doktor vill se dig före tappningen. Hen vill ju även se vilka övriga problem du har och eftersom du är så svullen i benen också så tycker jag det är ett måste att hen gör en bedömning. Här handlar det ju inte bara om vätska i buken eller hur? Hur har du det med smärtan? Bättre kanske? Förstår att du är trött på det här men det verkar ju bli bättre. Ha det så bra//Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är precis därför jag inte sa så mycket Ullis.. skrev det också tyckte jag. Smärtan är bättre så länge jag äter morfin. Försökte dra ner men det gick inte, så jag ökade på igen.
   Ha det bra!

   Radera
  2. Jodå du skrev det Carina, tänkte bara jag skulle förstärka lite. Förstår att det är jobbigt för dig att ta dig till sjukan och du kan behöva lite yttre motivation. Idag tror jag det kan bli skapligt väder, du får njuta av det med små promenader om det går.
   Skönt att du kan hantera smärtan, det är viktigt för att orka. Kram//Ullis

   Radera
 2. Hoppas verkligen du får all hjälp du behöver vännen. Jag beundrar dig för dina, ofta, humoristiska inslag i det du skriver.
  Stor kram till dig goa kämpe
  /Kia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kia. Ja att se det humoristiska kan vara svårt ibland men det lättar upp tillvaron när det funkar 😂. Kram

   Radera