torsdag 7 september 2017

Dagens tappning

Hade ju tid på Lab 21 idag, vilket är det stället där tappningen alltid fungerat bra. Gjorde så även idag! 🙏 Det är sån skillnad i bemötande, trygghet, professionalitet och så vidare, mot hur det är på akutröntgen. Vi pratade lite om det innan själva ingreppet och läkaren var fulle medveten om mina erfarenheter och rädsla. Han tog det lugnt, var mycket noga kring förberedelser och både han och sköterskorna gjorde sitt yttersta för att det skulle bli så bra som möjligt. Och det gick som sagt bra. Själva bedövningen var jobbig och gjorde riktigt ont men sen gick det bra. Helheten var klart godkänd och det känns gott! Efteråt kom någon kvalitetsansvarig och ställde lite frågor kring mina upplevelser på akutröntgen och hon sa att hon skulle prata med dem om bland annat det. Jag uppfattade på henne som att jag hädanefter bara ska göra dessa ingrepp på lab 21, vilket jag är mycket tacksam för. Så nu droppar det på för fullt. Läkaren har beslutat att det bara ska tappas ut 4 liter idag för att inte stimulera mer vätskebildning. Jag skulle vilja att det tappades ut mer när jag ändå är här, men jag orkar inte ifrågasätta. Dom får göra som dom vill, det de bedömer är bäst.

Nu ska jag sova en stund.

8 kommentarer:

 1. Vad bra att du är nöjd. De vet vad de gör så du får lita på dem. Bra att du får fortsätta där nu. Varm kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag med 😊 Kram

   Radera
 2. Hej! Du är en riktig krigare💪 Har du kollat blodprov albumin i det sista ?
  Kram Erika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och tack 😊. Nej det tror jag inte. Ska titta på mina provsvar om det är taget...... nåt speciellt du tänker kring det? Det är väl ett värde som blir dåligt pga buktappningar?
   Kram

   Radera
 3. Skönt att det gick bättre med tappningen och att du ska få hjälp där i fortsättningen. Skickar styrkekramar till dig.
  /Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Britt, dem behöver jag ❤️

   Radera
 4. Hej! Albumin är ett protein kroppen behöver för att blodet skall kunna hålla kvar vätskan i blodkärlen. Har du lågt albumin då bildad ödem i kroppen istället kanske därav du är så svullen oxå ! Efter man tappat 3-4 L acites vätska så skall man ersätta med att ge albumin iv då det läcker proteiner men acitesvätskan. Kolla upp det. Jag följer dig och beundrar dun kamp. Tyvärr förlorade min pappa kampen efter ett års strid med spridd magsäckscancer, det hör så ont😢
  Kram / Erika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tagit upp det med min läkare tidigare och fick till svar att det endast gjorde marginell nytta så man får inte albumin iv. Tyvärr.....
   Beklagar din pappa. Varm kram till dig ❤️

   Radera