tisdag 19 september 2017

Förvirringen är total

På ronden i dag sa läkaren att jag fick åka hem! Jag skulle mellanlanda på sjukhuset i Sala för att prata med AH teamet och göra en planering med dem. Sagt och gjort så åkte jag till Sala sjukhus. Fick ett rum och en säng och reagerade på det då jag ju snart skulle hem, men ja ja, skönt att kunna ligga ner tänkte jag. Sen kommer det en sköterska och ska skriva in mig. Men jag ska ju hem? Jo men de har inskrivningsrutiner så här. Ja ja, dom gör som dom kan tänkte jag. Så kommer det en undersköterska och vill veta vad jag vill beställa för mat till i morgon. Men jag ska inte vara kvar säger jag. Jag ska hem idag! Det visste han inget om och ville ha beställning utifall jag blir kvar. Så det fick han.

Så kommer det en underläkare som berättar att hon bara jobbar här tillfälligt, att hon "bara" är underläkare och längt ner på skalan 😳 och vill lyssna på hjärtat. Hon börjar prata om att jag ska få träffa nån annan underläkare i morgon och återigen påtalar jag att jag ska HEM idag. Nej säger hon det går inte. Du ska skrivas in i AH teamet men den läkaren har semester tills på måndag! På MÅNDAG? Ska jag vara inlagd här till på måndag??? Ja, det är den planering som finns. AH teamet kan inte börja jobba med dig förrän nästa vecka och i väntan på det måste du vara här för att få din medicin.

Jag talade om att jag inte fattar nånting! Detta är inte den info jag fått. Jag skulle bara mellanlanda här en stund och sen åka hem. Underläkare (som står lägst i rang 😂) kutade iväg och pratade med nån annan läkare, kom tillbaks och sa att hon skulle prata med verksamhetschefen och sen återkomna. Hon kom sen och berättade att verksamhetschefen gått för dagen och den andra läkaren var på nåt annat. Så nu får jag vara kvar till i morgon tills att ronden varit här så får vi se hur det blir.
Vet inte varför men jag kommer att tänka på GÖKBOET!

Aledningen till att jag behöver AH teamet är ju primärt för att få intravenöst vätskedrivande och det är det dom ska ge mig här nu istället. Det känns så onödigt att vara inlagd för att få furix, samtidigt som jag vet att jag måste få det två gånger om dagen för att inte vätskan ska fyllas på igen. Så om det nu är så, att AH teamets läkare har semester och dom inte kan börja komma till mig, så lär jag bli kvar här. Alternativt att åka sjukresa två gånger om dagen men med transport och väntetider tar det nästan lika lång tid. Men jag ska klura på det där. Känns inte alls nödvändigt att tillbringa all min tid här. Kvällarna vore ju trevligt att få hemma med familjen.

Ja, tänk så det kan bli! Man är helt inställd på något och så blir det något helt annat. Nåt positivt med allt detta är iallafall att jag fick träffa en arbetsterapeut. Hon ordnade med strumppådragare och en gripklo! Fick detta på momangen. Jag fick också veta att jag kan få en hävarm monterad över sängen hemma, jag kan få en höj- och sänkbar säng och andra saker som kan underlätta. Sånt här tänker inte jag på att det finns att tillgå så det var jättebra att få träffa henne. Allt som underlättar tillvaron är bra!

Nu ska jag bara vänta på att det ska bli rond i morgon!


2 kommentarer:

  1. Ojdå, det lät lite knepigt. Dom hade tydligen inte koll på onkologen hur hemsjukvården hade det på läkarsidan just nu. Får hoppas det ordnar sig så du kan åka hem snart och det tror jag det gör också. Du är väl närmare hemmet i alla fall? Kram//Ullis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu är det bara ett par mil. Och bu är jag hemma på permis 😊 Kram

      Radera