tisdag 20 december 2016

Inlagd sill och rödbetssallad

Inlagd sill och rödbetssallad

INLAGD SILL 
1 rödlök
1 morot
1 1/2 dl ättika
3 dl vatten
1 1/2 dl Xylitol
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
4 urvattnade sillfiléer

Blanda ättika, vatten, xylitol, lagerblad och kryddpeppar. Blanda så xylitolen löser sig.
Skiva lök och motor, varva detta med sillfiléerna skurna i bitar. Häll över lagen och blanda. Låt stå 1-2 dagar i kylen.

RÖDBETSSALLAD
300 g inlagda rödbetor,hackade (hade lagt in själv utan socker men med xylitol)
1 1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1/2 gul lök
1 rött äpple
Salt och peppar
Hacka rödbetor,lök och äpple. Blanda ihop. Blanda majonnäs, cremefraiche och kryddor och blanda med rödbetshacket.

MAJONNÄS
2 äggulor
1 1/2 tsk osötad senap (ex Dijon)
1 krm halvssalt
Vitpeppar
1 tsk vit balsamvinäger
Worcestersause
2 dl rapsolja, inte kallpressad, den smakar för mycket
Blanda allt utom oljan till en smet. Mixa smeten samtidigt som du häller i oljan, lite i taget. Rör mixern upp och ner i smeten. Smaksätt med mer kryddor efter smak



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar