måndag 26 september 2016

Besked från läkaren

Idag hade jag telefontid med läkaren. Hon meddelade både bra och dåliga besked, men de var bättre än jag räknat med!

Tumörerna i levern och skelettet står still. De har vare sig vuxit eller minskat. Ett jätteskönt besked då det är A och O att levern är så hel och intakt som möjligt. Det stog inget om tumörer i bukhinnan sa hon så antingen är den borta eller oförändrad. Lite märkligt att jag inte får information om samma tumörer varje gång kan jag tycka. Men men..... Jag har vätska i buken men det var "måttligt". Vet inte hur mycket det är eller vart i buken.

Det negativa beskedet var att jag har en tumör på båda äggstockarna. De har vuxit ett par cm sedan förra röntgen sa hon😳 Ok, jag visste inte att jag hade tumörer på äggstockarna! Ultraljudet jag gjorde visade ju att det inte var något! Ja, hur som helst är dom där och det är förmidligen dom som orsakar bukvätskan då de irriterar bukhinnan. Det kan vara dem som irriterar tarmen också och som orsakar förstoppning. Det trodde hon dock inte utan hon trodde att det är en "vanlig" förstoppning. Fast nu är det inte stopp längre men jag är fortfarande svullen och har ont. Magen är inte igång som den borde, men det är bättre.

Jag kommer att bli kallad till kvinnokliniken för att göra ultraljud igen och ev provtagning för att se om det är metastaser eller om det är en "ny" cancer. Läkaren pratade om operation för att eliminera bekymmer från detta fortsättningsvis. Vi pratade lite kort om att sätta in antihormonbehandling också men jag vill avvakta med det tills efter ultraljudet.

Proverna jag tagit var bra! D-vitaminvärdet låg högt, en bra bit över referensvärdet. Magnesium låg inom referensvärdet, liksom sköldkörtelprovet.

Ja då vet jag nu och hur som helst var det bättre besked än jag befarat. Det hade varit värre om det hade blivit metastaser på njuren eller bukspottkörteln, eller om det brakat iväg i levern. Äggstockarna behöver jag inte längre och de går att operera bort, så det är en tröst mitt i allting.

Jag är så glad, eller lättad och tacksam över att lever- och skelettumörerna är stabila! Det ger mig lite mer motivation att kämpa vidare med kost och allt annat. Nu behöver jag "bara" bli fit for fight i magen igen så ska jag nog orka kavla upp ärmarna igen!

Kram till er ❤️❤️❤️

12 kommentarer:

 1. Du är i mina tankar! Hur ser markörer i blodet ut? Skickar ljus och kärleksfulla tankar till dig! Du är fantastisk kämpe! Forstätt med diet mot candida! Styrkekram från Aleksandra 🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Aleksandra ❤️ Markören låg på 119 senast och det var pga den stegringen jag gjorde en röntgen. Kram

   Radera
 2. Carina, jag har inga ord mer än att jag tänker på dig💞 Styrka och varm kram/eva

  SvaraRadera
 3. Många varma tankar och styrkekramar till dig Carina. ♡♡♡ /Elisabet

  SvaraRadera
 4. Styrkekramar till dig i massor!!!❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pia. Vi ses snart 😊❤️

   Radera
 5. Styrkekramar till dig i massor!!!❤️

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Du kanske ska se detta! https://www.youtube.com/watch?v=DgbdNNfotwM

  Önskar dig all styrka och kärlek i livet.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Lyssna den här också!
  https://www.youtube.com/watch?v=AOXuES4AUBw

  SvaraRadera
 8. Har tittat på dem nu, de är bra! Han förespråkar det jag gör och tror på 😊
  Tack och stor kram ❤️ who ever you are 😊

  SvaraRadera