måndag 27 november 2017

Kvinnokliniken

Träffade läkaren på KK idag. Han var betydligt trevligare idag än förra gången jag träffade honom, men han har ett sätt som jag inte gillar. Så är det bara. Men, vi bemötte varann med respekt och konstaterade att vi tänker olika.

Tyvärr var han inte förberedd. Han hade velat gå igenom mina röntgenbilder med en radiolog innan jag kom da han men han visste inte att jag skulle komma förrän i dag, så han hade inte haft möjlighet. Han vill ta upp mitt ärende på torsdag då de har röntgengenomgång och då även samråda med onkologen. Av det han kunde bedöma av de uppgifter han har här och nu, så tror han inte att det är tumörerna på äggstockarna som orsakar vare sig Ascites eller njurppverkan. Han bedömer utifrån det att det är osannolikt att jag skulle bli hjälpt av att operera bort äggstockarna. En sådan operation är mycket riskfylld utifrån min sjukdom och riskerna överväger nyttan med operation. Tror han. Men han vill samråda med andra kring detta innan han lämnar ett definitivt besked. Utifrån att jsg är så ung ☺️ och mår så bra, är det inga hinder för operation men han tror inte att min sjukdomsbild blir annorlunda. Inget tjän på det, helt enkelt. Och att jag är beredd att ta risker osv spelar mindre roll.

Han gjorde en undersökning och tittade med ultraljud. Jag hade Ascites men inte så mycket att han tyckte det var behov av tappning. I övrigt sa han inte så mycket och jag ville inte fråga. Jag tar det med min läkare sen istället då jag hade svårt att höra och förstå vad den här läkaren sa. Jag kände mig dessutom stressad då han var 30 min sen och jag ska iväg.

Var till UPS och fick tag i mitt paket! Så nu är det i sin ordning. Ringde kreditföretaget också och blev sen uppringd av någon som utreder bedrägerier. Han sa att jag hade ett klockrent ärende så jag behövde inte oroa mig! Tack för det 🙏.

Nu ska jag bara slänga i mig lite att äta och sen bär det av till Frötuna!

Allt gott ❤️

4 kommentarer:

 1. Verkar som mötet gått skapligt bra. Du behöver inte du gilla honom, ni ska ju inte gifta er och flytta ihop. Det viktiga är att han kan sina saker. De ska ju titta mer på ditt fall. Ha det så bra på rehab./Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, nej tack och lov ska jag inte ha någon närmare relation till karln, och ja, han ska vara en skicklig läkare och det är ju såklart viktigare än om jag gillar honom 😊. Kram

   Radera
 2. Det verkar att min tidigare kommentar har inte fastnat i bloggen. Det kanske inte var meningen. Jag skrev lite om möjliga orsaker till ascites såsom cirkulatoriska. Men nu dka du bara vara och njuta och bli ompysslad. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar ha blivit något fel då. Du får jättegärna skicka igen. Kram

   Radera