torsdag 9 november 2017

Kostråd / fettsyrabalansen

KOSTRÅD

Om ditt skydd (fettsyror profilvärde) är över 90% (grön zon, kostmål) Mitt värde är: 24%, är din kost balanserad och du är mindre benägna att utveckla inflammatoriska tillstånd. Även om din kost är stabil kan du dra nytta av att anta "Balanced Diet Maintenance Advice" för att behålla ditt nuvarande hälsotillstånd och välbefinnande. Det viktigaste budskapet är att en balanserad antiinflammatorisk diet måste bibehållas för livet.

Om ditt fettsyrorprofilvärde är mindre än 90% (gul eller röd zon) kan du dra nytta av att ändra din diet som beskrivs i "Långtidsspecialrådgivning" eller "Snabbspårdietrådgivning". Aktiva individer som är genetiskt mottagliga för sjukdom är särskilt sårbara om deras dagliga kost är obalanserad och pro-inflammatorisk. Personer som regelbundet tränar starkt bör konsultera "Sport och hälsa" i toppmenyn.
Om din Arachidonsyra (AA) Formationseffektivitet är under 30% (gul eller röd zon) Mitt värde 32,2, kan du få ett enzymfel i metabolismen av omega-6 linolsyra (LA) till omega-6 Arachidonsyra (AA). Detta påverkar direkt ditt kostbehov och du bör konsultera "Special Arachidonic Acid Dietary Advice".

När du ändrar din diet kommer märkbara förändringar att ske först i cellerna i immunsystemet som har en "livstid" på 2 - 9 dagar innan de förnyas, sedan i hudcellerna som har en livstid på 14-20 dagar, och så småningom i de röda blodkropparna som har en "livstid" på 120 dagar. Studier visar att stabiliteten uppnås efter 14-16 veckor. Om du senare återvänder till en tidigare inflammatorisk diet kommer du gradvis tillbaka till var du startade

Om ditt skydd (fettsyror profilvärde) är mindre än 90% (gul eller röd zon) Mitt värde är: 24, kan du dra nytta av att ändra din kost. Om du har problem med att ändra din kost enligt vad som rekommenderas i "Längre sikt Dietary Advice" kan du välja att följa vår "Fast Track Dietary Advice":

Flavonoider från olivolja kommer att skydda blodlipiderna mot oxidativ stress på samma sätt som 5-9 portioner frukt och grönsaker per dag. Det är de gemensamma effekterna av marina omega-3 EPA och DHA och flavonoider från oliv som gör dessa produkter unika.

Påtagliga förändringar kommer först att äga rum i celler i immunsystemet som har en "livstid" på 2 - 9 dagar innan de förnyas, sedan i hudceller som har en "livstid" på 14-20 dagar och så småningom i röda blodkroppar som har en "livstid" på 120 dagar. Studier visar att stabiliteten uppnås efter 14-16 veckor.

En bra balanserad antiinflammatorisk diet kommer att stärka ditt hjärta, hjärna, öga och immunfunktion och förbättra din allmänna hälsa. Detta är särskilt viktigt för dem som vill ha ett hälsosammare liv, väl skyddade från våra farligaste livsstilsrelaterade hälsoproblem. 
Det viktigaste budskapet är att en balanserad antiinflammatorisk diet måste bibehållas för livet.

Om ditt test visar att din nuvarande diet är balanserad och antiinflammatorisk, eller om du har följt "Longer Diet Dietary Advice" eller "Fast Track Dietary Advice" i 120 dagar för att balansera din kost, måste du behålla ditt nuvarande tillstånd av hälsa och välbefinnande. Genom att återvända till en obalanserad pro-inflammatorisk diet riskerar du att återgå till det ursprungliga tillståndet.

Oliveoljor och omegaoljor innehåller en kombination av biologiskt aktiva antioxidanter från oliver (flavonoider) och en adekvat daglig dos av marin omega-3 EPA och DHA från fisk. Det är de gemensamma effekterna av den antiinflammatoriska omega-3 EPA och DHA från fisk och flavonoiderna från oliv som gör dessa produkter unika. Flavonoiderna från oliv skyddar blodlipiderna från oxidativ stress på samma sätt som 5-9 portioner frukt och grönsaker per dag, medan marin omega-3 balanserar inflammation.

Oxidativ stress är ett tillstånd som uppstår när det finns en obalans mellan produktionen av rancidityprodukter i kroppen och kroppens försvar mot rancidity. Detta sker ofta vid tider av långvarig fysisk aktivitet och när kosten är obalanserad och proinflammatorisk. Bra skydd kräver ett intag av 5 - 9 portioner frukt, gröna grönsaker eller oliver varje dag. De flesta klarar dock bara mindre än hälften av deras rekommenderade dagliga intag.

Olive Oil och Omega Oil hjälper också till att dämpa hyperaktiva monocytceller i immunsystemet, samtidigt motverkar oxidation av LDL-kolesterol. Det här är två stora riskfaktorer vid ateroscelrosprocessen. Dessutom bidrar den marina omega-3 EPA också genom att minska blodplättarnas aktivitet. Detta sänker koagulationshastigheten när en blodpropp bildas efter att kärlväggen har splittrats och plack in i blodomloppet i processen med ateroskleros.
Särskilda kostråd 
Individuella med Arachidonsyra (AA) Formation Effektivitet under 30% (röd eller gul zon) mitt värde 32,2, rekommenderas att konsumera livsmedel som innehåller omega-6-arakidonsyra (AA) dagligen; äggulor, benmärg, kött från kornmatade fåglar och djur. Kornmatad kyckling, kalkon och grisar är normalt bra källor till Arachidoinsyra. Odlad lax kan också vara en bra källa till AA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar