fredag 10 november 2017

Denna mage :-/

Magen har krånglat ett tag nu. Typ förstoppning, eller trög mage. Magen är svullen, så pass att jag ser gravid ut :-( och DET är jag inte ;-) !!! Har haft problem med matsmältningen också, sura uppstötningar och halsbränna. Jo jag har slarvat med kosten så jag har bett om det själv, men nu är det slut med det sen några dagar och det borde vända. Jag hjälper till med bikarbonat i vatten några ggr per dag. Har rapat svavelgaser igen i några dagar men det lyckades jag faktiskt häva ganska snabbt genom att äta extra magbakterier i kapslar och mycket surkål. Det gjorde susen. Ska fortsätta med det och hoppas att magen blir bättre. Jag är bara så orolig över att det är bukvätska på gång igen. Är det det, vet jag inte vad jag gör......Varenda gång hoppas jag att jag har fel men symtomen är samma varje gång och oddsen för att det är nåt annat än vätska är nog liten. Men jag lever på hoppet än så länge. Nästa vecka ska jag till läkaren för att få röntgensvar och får då veta om jag har mycket vätska eller inte.

Tänk att det ska vara någonting hela tiden! Det går inte en dag i princip, utan att det är någonting. Ständiga krämpor och oro. Så fort jag börjar må lite bättre tillstöter något nytt.....Men det kanske är så här det är och kommer att förbli. Jag måste kanske ändra attityd och inställning. Jag kanske ska vara jävligt glad och tacksam över att det inte är värre än vad det är. Jag kanske inte kan förvänta mig att må toppen när jag har cancer i hela kroppen. Så kan det ju faktiskt vara. Jag kanske skulle må bättre rent mentalt om jag ändrade mitt sätt att tänka. Att sänka förväntningarna, att vara tacksam för varje dag jag får vara med.

Jag har mycket att vara tacksam för. Jag har slutat med morfin och är medicinfri. Ja, så gott som. Har kvar nån tablett som ska hålla kvar kalium och som är urindrivande. Inte för att jag riktigt förstog varför jag ska fortsätta äta den men jag har fortfarande svullna ben så jag fortsätter. Jag har inte så mycket smärtor, vilket gör att min livskvalitet är betydligt bättre än om jag hade haft ständigt ont. Jag kan göra mycket av det jag vill. Inte allt, men mycket. Jag kan promenera, röra på mig, hålla mig aktiv. Det är värt mycket. Så, med tanke på mitt hälsotillstånd ska jag nog vara glad ändå. Jag ÄR inte frisk, även om jag ibland inbillar mig/förtränger det :-/ .

Denna mage är ett kapitel för sig och det är den som är smolket i bägaren just nu, och har varit ett tag. Vore det inte för den.....då skulle tillvaron vara lite annorlunda. Men nu är det som det är. Jag ska försöka njuta av det jag har som är bra och det är faktiskt en del :-)

Nu ska jag laga lite indisk linsgryta :-) Ha en bra dag!

6 kommentarer:

 1. Tråkigt med magen. Jag kan bara hålla med, det kostar på att vara inbillningsfrisk. Kämpar med det hela tiden. Ska på röntgen på onsdag, fasar för svaret. Bra jobbat med kosten och det tyder på att du ändå mår skapligt bra och orkar.//Ullis

  SvaraRadera
 2. Tråkigt med magen. Jag kan bara hålla med, det kostar på att vara inbillningsfrisk. Kämpar med det hela tiden. Ska på röntgen på onsdag, fasar för svaret. Bra jobbat med kosten och det tyder på att du ändå mår skapligt bra och orkar.//Ullis

  SvaraRadera
 3. Ja jag mår skapligt bra och har hygglig energi. Bara magen som spökar.
  Håller tummarna för bra resultat på röntgen. Får min dom på tisdag.....
  kram ❤️

  SvaraRadera
 4. Vad ni kämpar!! Håller tummarna nu för er. Kram Annika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken Annika//Ullis

   Radera
 5. Tack Annika ❤️ Kram

  SvaraRadera