lördag 11 november 2017

God morgon

Första snön föll över Sala i morse. Det var mysigt att komma upp och se pudret som låg på marken. Synd bara att det är plusgrader och att det inte var mycket mycket mer snö 😊. Älskar snö! När det är vinter ska det vara vinter. När det är vinter är det kallt och snö. Jag tycker alltid det är jättemysigt i början när snön kommet. Mot senvintern börjar jag tröttna förstås men dit är det långt än. Fast tiden går fort. Det är faktiskt bara fyra månader kvar tills det börjar bli vår!
Meteorologerna har förutspått en kall och snörik vinter i hela landet. Får se hur rätt de har.

Inatt har jag sovit ganska bra! Tror jag har sovit sex timmar i sträck. Vet inte när det hände senast. Och detta trots magen. Känner stor oro över denna mage, som ör ett ständigt änne och bekymmer. Jsg är så gott som säker på att jag fyller på bukvätska. Har en mage som ser ut att vara gravid i sjunde månaden och har gått upp tre kg på två veckor.
Vad kommer det att innebära? Förut har jag ju haft cellgifter att ta till när jag fått Ascites, men nu, när jag redan får cellgifter? Varför får jag Ascites ändå? Tar inte behandlingen längre? Är jag där redan? Vad innebär det isåfall?
Att inte veta vad jag har framför mig skrämmer mig lite. Jag har nu en mildare cellgiftsbehandling för att den ska kunna pågå under en längre tid. När den slutar fingera, vilket är väntar men inte så tidigt, behöver ett tyngre artilleri sättas in. Det kommer innebära fler och värre biverkningar, mer slitage på organ och mental hälsa. Jag ska kanske inte ta ut något i förskott och jag borde kanske inte måla fan på väggen, men just nu är det svårt att låta bli.

Jag har läst i en grupp för alternativmedicin att intravenöst c-vitamin ska vara effektivt mot Ascites. Det ges till och med inom den traditionella sjukvården. Bland annat är det en kvinna som är på hospis som får denna behandling mot Ascites. Jag har bett om det men fått nej. Jag har övervägt att ta det på eget bevåg men det är inte helt enkelt. Jag skulle behöva en sköterska som kan hjälpa mig använda venporten, alternativt använda den själv. Från venporten går det en slang till en stor ven som går till hjärtat och av den anledningen är det stora risker att använda porten om msn gör fel. Det handlar om infektionsrisk, trycket vid insprutning osv..... så att använda den själv går bort. Och att få tag i en sköterska som gör detta ”of the record” är inte så lätt. Så det verkar kört. Annars finns det en läkare som skriver ut c-vitamin och alla tillbehör. Han finns i Göteborg och kräver att man kommer på ett första personligt besök, sen skriver han ut kontinuerligt! Och, det går på högkostnadsskyddet! Så det som fattas är en sjuksköterska!
Det finns något som heter Lipisomalt c-vitamin. Det är en blandning av askorbinsyra och lecithin. Detta bereds på ett speciellt sätt och ska vara näst intill lika effektivt som intravenöst c-vitamin. Jag har gjort och använt detta ett bra tag, men i allt för liten omfattning. Jag skulle nog behöva ta detta tre, fyra gånger så mycket som jag gör. Kruxet är att detta förvaras  i kylen och ska intas med en timmes mellanrum. Det gör att jag glömmer. Men nu ska jag gå in för att ta detta oftare. Så ofta jag kan. Har ju inget att förlora på det. C-vitamin kan inte överdoseras heller. Man kissar ut det kroppen inte behöver och effekten av höga doser kan bli en lös mage. Det kan jag stå ut med.

Ta vara på tiden du har. Ta vara på livet. Gör det du vill, kan och behöver. Säg allt det där du går och tänker på men som inte blir sagt. Krama dem du älskar. Ägna tid åt sånt som betyder något för dig, sånt som är viktigt. Vänta inte till sen. Lev här och nu. Carpe diem ❤️


4 kommentarer:

 1. Skönt att du sovit gott, det underlättar återhämtningen. När det gäller bukvätskan så tänker jag att det finns lite metastaser kvar som cytostatikan ännu inte bitit på. Det retar bukhinnan och vätskan fyller så sakta på sig. Det behöver inte betyda att cytostatikan inte längre hjälper. //Ullis

  SvaraRadera
 2. Hoppas du har rätt Ullis ❤️

  SvaraRadera
 3. Hej Carina! Hamnade på din blogg av en händelse och följer dig nu. Jag berörs av din positivitet att aldrig ge upp, men också klokskapen du har att våga känna och vara rädd och orolig ibland. Jag har ett tips. Har legat på Vidarkliniken i Järna. Där har jag fått injektioner av olika slag, alternativt. Kanske kan du ta kontakt med dem och fråga om C-vitamininjektion. Varma Hälsningar Kerstin

  SvaraRadera
 4. Tack Kerstin. Jag skulle gärna tillbringa tid på Vidarkliniken. C-vit injektioner vill jag ha kontinuerligt så jag behöver någon som finns i närheten som kan hjälpa mig. Tack för tipset 😊
  Kram

  SvaraRadera