Idag lagade jag något som blev himmelskt gott! Ägg benedict ala Carina. 
  | 
Jag hoppade över bröd och skinka och stekte tomater  till istället. Sååå gott. 
Ägget blev inte så snyggt pocherat men det smakade bra :-) 
Hollandaisåsen gjorde jag själv och jag skulle kunna dricka den! 
 
Hollandaissås 
1 äggula 
75 g smör 
2 msk vatten 
Citron 
Salt 
Cayennepeppar 
 
Smält smöret och ställ åt sidan så att det blir en bottensats. Vispa äggula och vatten i en kastrull i vattenbad, vattnet ska sjuda. När ägget tjocknat, ta kastrullen av värmen och vispa i smörrt, utan bottensatsen. Krydda 
 
Stek sparris och tomat på medelvärme. Krydda med havssalt och svartpeppar 
 
Pocherat ägg 
Knäck ägget i en mindre kopp 
Koka upp vatten i en kastrull. När det börjar koka, sänk värmen så att det bara sjuder.  Ha i en nypa salt och en skvätt ättika. Gör en virvel i vattnet och vicka i ägget. Ta upp ägget efter ca 3 min 
 
Smaklig måltid!  | 
 
Ser jättegott ut faktiskt :) får du gärna bjussa på nån gång. Puss
SvaraRaderaDet gör jag gärna 😊
SvaraRaderaSnart dags för egen kokbok!
SvaraRadera😂 nja, dit är det nog en bit 😊😄
SvaraRadera