söndag 17 april 2016

The truth about cancer

är en amerikans serie i 9 delar om cancer och alternativa metoder. Den är så bra, men de får det att verka så lätt att bota cancer i alla stadier. Jag har tittat på flera avsnitt flera gånger och varje gång fylls jag av ett sånt hopp om att det är möjligt att bli frisk! Det verkas så självklart. Cancer lever av socker. Ta bort sockret och cancern svälter. Cancer dör av syre. Syresätt kroppen och cancercellerna död. Cancer trivs i en sur miljö. Basa kroppen så får cancercellerna svårare att överleva. Det låter så lätt när jag ser filmerna. Nåt som slår mig är att jag inte klarat av att gå "all in"!

Jag har varit hyfsat noga med att inte äta socker. Jag kollar alltid innehållsförteckningen och innehåller det socker äter jag det inte. Med något enstaka undantag. Jag har ätit mat innehållande tillsatt socker vid jul och påsk, där emellan vid nåt enstaka tillfälle när jag ätit ex kebabsås eller en grillkorv. Det har inte hänt många gånger sen september 2015. Godis, bröd, pasta eller dyligt har jag över huvud taget inte ätit. Så sockerdelen tycker jag att jag fixat hyfsat bra. MEN när det gäller kosten har jag tillagat maten vilket man helst inte ska göra. Det bästa är att äta den rå eller lätt ångkokt. Råsaft från grönsaker är det absolut bästa då det innehåller maximalt med näring och kroppen behöver inte jobba för att få tillgång till den. Det har jag gjort endast vid enstaka tillfällen. Juicat alltså.

Att juica gör att kroppens celler får mycket syre och kroppen basas. Så att juica mycket är extremt viktigt tydligen. Näring, syre och basika! Allt i ett och superbra mit cancerceller. Kål av alla sorter är bra att juica. De innehåller låga halter kolhydrater och höga halter av sånt cancerceller inte gillar. Selleri är också en grönsak som är extremt bra att juica för ändamålet!

Kroppen kan tillföras syre också genom att djupandas flera gånger om dagen. En kunnig man sa till mig att andningen kan vara svaret på min läkning då ingenting dödar cancerceller bättre än syre. "Ställ larmet på telefonen en gång i timmen och djupandas några minuter". Varje dag! Utan undantag!

Att basa kroppen är superviktigt. Det gör man bland annat genom att dricka rå grönsakssaft. Man kan också dricka vatten med bikarbonat, kalk, björkaska odyligt. Chaga basar, liksom grönt te och citron. Kaffe däremot försurar :-(

Jag har gjort mycket under den här tiden sen jag blev sjuk, men det är mycket jag inte gjort!
Jag har inte juicat, jag har inte varit noga med andningen och har inte djupandats regelbundet. Ibland kan det gå över en vecka utan att jag djupandats en enda gång. Jag har även varit slarvig med att basa kroppen. Jag dricker björkaska lite då och då men inte enligt instruktioner, tre gånger om dagen. Och som sagt, ingen grönsaksjuice. Jag tillagar grönsakerna och då får de ett lägre ph-värde.

Jag fick frågan av Ola Björkman, vad jag gjorde förut när tumören i levern gick tillbaks, mot vad jag gör nu. Gör jag någon skillnad? Jo, jag har slarvat allt mer med både andning och basning. Alltså med två faktorer som är jätteviktiga för cancertumörers levnadsvillkor.

Någonting annat som jag blivit allt mer medveten om är det här med hormoner. Jag har en tumör som är 100% hormonkänslig och det innebär att den/de  måste ha hormoner för att kunna växa. Den faktorn kan jag inte så mycket om men det ska jag lära mig mer om. Jag hittade sidor om detta på nätet som jag ska fördjupa mig i redan av det lilla jag läst så inser jag att det är A och O för mig att verkligen minimera min östrogenproduktion. Det verkar inte lika lätt som att undvika socker men genom att lära mig mer ska jag ändå kunna minska östrogenet.

Jag ska försöka hitta den där gnistan, kämparglöden och jävlar anamma, för att ge kroppen en ordentlig chans, en riktig boost av allt jag vet att den behöver för att kunna läka. Jag känner mig just nu ganska nedslagen, brister i tillit till att det funkar, saknar ork och kanske till och med lust..... Motivation....ja, just jävlar anamma! Hallå! Jag vill ju leva! Jag vill ju vara kvar hos dem jag älskar, hur svårt ska det vara? Ja jag vet inte hur men på något sätt ska jag återta kommandot, hitta styrkan att kämpa för allt jag har!

Men nu, ska jag sova 😴😴😴 Natti natt ❤️

7 kommentarer:

 1. Var kan man kolla på serien? Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla på youtube. Tror du måste registrera dig och sen får du en massa mail flera ggr i veckan 😊 Puss

   Radera
 2. Så länge det finns liv finns det hopp. Så klyschigt så man baxnar.
  -men antagligen bärandes på mångårig visdom av män och kvinnor som vänt sina liv, öden och sjukdomar.
  Så man kanske inte skall förakta och förminska uttrycket?
  Jag vet bara att man inte får öppna upp för källaren, stirra ner i trappen och tro att man då vet vad som väntar, för det suger ner en människa och förgör......
  Så allt som pekar bort från källardörren och den förbannade trappen är gott, mera sådant. ❤
  Å jag älskar grisar by the way och efter det inlägget är jag säker på mitt val, att aldrig äta gris 😂
  Pöss på dig ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppet är det sista sim överger en sägs det 😊
   Forskning visar att vi med tanken kan påverka våra celler. Hur vi tänker och känner påverkar hälsan och tillfrisknande ganska avsevärt sägs det, så jag instämmer att källardörren ska vara stängd. Men det är svårt ibland. Får använda grövre och längre spikar tror jag. 😂
   Jag har också slutat äta gris och det känns nu hur bra som helst 😊😊😊
   Ses vi på onsdag? Jag kommer till jobbet på fm. Pöss ❤️

   Radera
 3. Schysst att du valde onsdag, not 😣
  Jag är å placerar då ......
  Men då kan du i smyg kolla ordning på mitt rum 😂

  SvaraRadera
 4. Jag skulle vilja krama om dig hårtttt!
  KÄMPA OCH GE KROPPEN DET DEN BEHÖVER! Du skriver allt som är bra men du måste också vara bra på att göra det!! Vad hindrar dig?
  Tiden, ekonomi stödet? Sådant behöver man om man ska orka och jag hoppas du har det!

  Kram
  //Isabel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag orkar för det mesta men ibland önskar jag att jag hade någon som sprang bredvid och pushade på mig ❤️

   Radera