söndag 25 oktober 2015

Saffran- och pepparkaksbollar

Barnvänliga raw saffran- och pepparkaksbollar

Raw saffranbollar
3 dl snabbskållade mandlar
1 dl cashewnötter
2 dl klippta aprikoser
2 msk kokosolja
2 pkt saffran
1 dl honung
1/2 dl agavesirap
2 msk sesamfrön
riven kokos till garnering

Gör så här
Mixa först nötterna ordentligt. Häll sedan ner aprikoserna och mixar ihop dem också. Ner med all saffran i en mortel med lite kokossocker och mortla ihop detta ordentligt. Häller i saffran och resten av ingredienserna i skålen, mixar allt till en relativt jämn massa. Tänk på att man behöver en stark mixer för att den inte ska brännas ut.
Sedan är det bara att forma och rulla bäst ni vill.
In i frysen och ta fram några minuter innan servering. Enkelt, gott och nyttigt!
 

Raw pepparkaksbollar
200 g mandlar
200 g ekologiska dadlar utan kärnor
2 tsk kokosolja
ca 2 tsk kanel
ca 1 1/2 tsk mald ingefära
ca 1 tsk mald nejlika
ev ett par droppar vatten

Mixa ihop och rulla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar