söndag 25 oktober 2015

Kikärtsgryta

2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
1-2 morötter
2-3 blekselleristjälkar
1 broccolibukett
1 paprika
1-2 chilifrukter
1-2 msk olivolja
1-2 tsk thailändsk curry
1 pkt krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong
1 burk kikärtor
Salt och peppar

Skala och strimla lök och vitlök.
Ansa och skär morot, selleri, broccoli, paprika och chili i bitar.
Fräs alla grönsakerna i oljan på svag värme under omrörning en stund.
Låt curryn fräsa med i slutet av stekningen.
Tillsätt tomatkross, grönsaksbuljong och kikärtor med spad. Smaka av med salt och peppar.

Låt gryta sjuda ca fem minuter.
Servera med couscous, pasta eller nudlar.
Byt gärna ut kikärtorna mot kidneybönor eller andra bönor och/eller tillsätt quornbitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar