söndag 25 oktober 2015

Krämig broccoli- och blomkålssoppa



Krämig broccoli- och blomkålssoppa (4 personer)
1 broccolistånd
1 blomkålshuvud
Vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
Salt, peppar och kryddor

Gör såhär;
Skär upp broccoli och blomkål i små buketter/mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i en rejäl klick smör i en kastrull, de ska bara mjukna men inte få någon direkt färg. Tillsätt vatten så att det knappt täcker. Tillsätt buljongtärningen och lite peppar. Låt detta koka i ca 10-15 minuter.
Ta av kastrullen från plattan och mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt grädden (börja med någon deciliter och tillsätt mer tills du är nöjd med konsistensen) och låt soppan koka upp. Smaka av med salt, peppar och kanske någon god örtkrydda. Servera gärna soppan med knaperstekt bacon och ett gott bröd.
(Alla goda ting)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar