torsdag 31 augusti 2017

Skönt att vara hemma

Jag åkte hem igår som planerat och kände redan på kvällen att jag mår bättre. Har sovit ganska bra inatt men vaknat flera gånger av att jag får sura uppstötningar. Vaknar i panik över att jag inte kan andas då jag drar ner vätskan i lungorna. Fruktansvärt obehagligt är det🤢.

Smärtan är under kontroll med morfinet. Verkar ha hittat en dos som funkar bra. Jag är trött men inte dåsig, och som sagt relativt smärtfri. Magen krånglar fortfarande och jag är enormt svullen i kroppen. Nu är det ju inte bara magen som sväller utan hela kroppen från armhålorna och nedåt. Dock inte armar och händer, vilket är skönt men det är jobbigt med ben och fötter. Hoppas det ska bli en skillnad nu när jag börjar röra mig mer. Bara i dag har jag rört mig mer än jag gjort sammantaget på en vecka, så det borde göra någon skillnad. Det känns inte som att själva ascitetes fyllts på så mycket, känner inte av den så mycket iallafall. Men vis av erfarenhet är jag medveten om att det kan gå väldigt fort och i morgon kan det vara akutläge igen. Men just nu känns det ok, och just nu lever jag här 😊.

Jag har som sagt rört på mig lite idag. Det var underbart skönt att komma ut i luften! Det känns ju att det är höst nu och det har regnat heeeela dagen, men så skönt ändå! Vi har varit till återbruket, var till Angelica och Roger en stund och var sedan till banken! Det var inte dåligt jobbat tycker jag men nu är alla  krafter kaputt för i dag. Nu är det soffläge och tv: arga snickaren 😊.

Med hopp om en ännu bättre dag i morgon, önskar jag er en skön kväll ❤️

6 kommentarer:

 1. Härligt mamma ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det är skönt att vara hemma. Hoppas du mår fortsatt skapligt bra och att det är bra över helgen.//Ullis

   Radera
  2. Tack det hoppas jag med 😊❤️

   Radera
 2. Skönt att få vara hemma! Här regnade det också mest hela dagen, vi fördrev tiden med att åka till Mio och köpa en riktigt skön fåtölj att mysa i de mörka vinterkvällar som kommer så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad mysigt 🤗. Ja nu går vi snabbt mot mörker och kyla, men det har sin tjusning det med med ljus och mys 😊❤️

   Radera