måndag 14 augusti 2017

Samma läge idag

Har lika ont idag och äter morfin. Får lite ork emellanåt och är på benen men stunderna blir inte långa. Har pratat med onkologen i omgångar under dagen och summa sumarum så kommer jag att buktappas på torsdag men kommer inte att få en kvarliggande kateter, då det tydligen krävs mer planering än så. Ett sjukvårdsteam som kommer hem och sköter om tappningen måste aktiveras samtidigt. Det finns en hel del baksidor med katetern också så jag behöver få veta mer. Om jag nu tar cellgifter så borde ju vätskan stanna av om ett par veckor så det blir ett eller högst två stick jag slipper. Ja vi får se hur det blir. Cellgiftsbehandlingen kommer tidigast igång nästa vecka tydligen, varför nu det ska behöva ta dån tid. Men det finns säkert nån logisk förklaring till det!

Idag har det varit riktigt, riktigt tungt rent mentalt. Allt känns riktigt skit och jag har helt tappat motivationen. Orkar inte mer känns det som. Jag överväger att ta cellgifter och leva på som vanligt i princip. Jag tror helt ärligt att sjukdomen har gått för långt och att det kanske handlar om månader att spara om jag jobbar på ordentligt. Frågan är hur jag vill ha den tiden som är kvar? Kämpa mig blå eller gå in i ett behagligt lunk och göra vardagen så bekväm och gemytlig som vanligt??? Just nu känns valet självklart men så mår jag skit också. Dåligt mående = tunga tankar = låg motivation = dåligt mående osv....en ond cirkel i trögflytande gyttja 😩.

Allt gott!

7 kommentarer:

 1. Styrke kramar till dig!!❤

  SvaraRadera
 2. Jobbigt Carina, förstår att det kommer negativa tankar. Blir säkert bättre när du kommer igång med behandling. Är nog så att dom har fullbokat och inga tider förrän nästa vecka. Det behövs en sjuksköterska, en droppapparat och en säng till dig och det finns nog inte nu. All styrka till dig nu//Ullis

  SvaraRadera
 3. Förstår att det känns jobbigt och tröstlöst. När det är på detta viset så kommer ju tunga tankar. Det lättar när du är igång med behandling. Det är fortfarande semestertider och all verksamhet är kanske ej igång. Hoppas att du ändå får lite ork.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jag Annika som skrev! Kram

   Radera