torsdag 17 augusti 2017

Nytappad och inlagd

Träffade läkaren på FM och hade ett bra samtal. Hon förklarade för mig om det här med kvarliggande kateter, att det är något som opereras in och som växer fast i vävnaden. Den sätts dit när det inte längre går att få bukt med vätskan och den får alltså sitta kvar tills livet är slut. Så ur det perspektivet,  den dagen den sorgen, sa hon. Ja, så är det väl då. Nu kommer jag att starta cellgiftsbehandling på måndag och det tog ett par behandlingar innan vätskan upphörde sist, så ett par tappningar till lär det bli.
Jag hade lite rödmarkeringen på några av blodvärdena, men det var inget alarmerande. Nån plupp över normal var det bara, så det känns skönt. Läkaren tyckte att jag såg pigg ut för att vara i det tillstånd jag är i, det var roligt att höra. Jag ser nog piggare ut än jag känner mig 😊.

Nåt annat som var roligt att höra var att hon sa att hon brukar använda mig som ett positiv exempel när hon pratar med sina patienter! Utan att nämna namn och sekretessuppgifter såklart sa hon att när hon har patienter som blir nedslående av beskedet att de har spridd bröstcancer brukar hon berätta min historia, hur bra det gått och hur bra jag mått. Patienterna har i efterhand sagt att det har lyft dem, att det har lättat upp för dem lite att veta att man inte behöver rasa ihop och bara dö. Det kändes så förbenat skönt när hon berättade detta! Och faktiskt så tände hon lite lust hos mig med dem orden. Lite känsla för att jag ska fan inte ge upp! Jag ska fortsätta kämpa och sträva mot mitt mål att jag ska bli den första att överleva spridd bröstcancer! Hon sa att hon står bakom mig vad gäller mitt mål 😊!

Vi pratade lite om progesteronsalva och jag berättade att jag använder den och därför inte vill ta Letrozol just nu. Hon är intresserad av att ta del av den forskning som bedrivs och bedrivits kring detta och fick namn och länkar. Hoppas hon sätter sig in i ämnet!

Jag tog även upp frågan om att få intravenöst C-vitamin men där var det tvärnit.

12:30 skrevs jag in på dagvården och fick stesolid. Tog även morfin på eget bevåg men kändecknappt av det! Väl på röntgen var jag hur pigg och alert som helst. Mycket trevlig och bra personal och ingreppet gick bra och snabbt. Fet fylldes på en liter inom 20 minuter så det var ett rejält tryck. Så skönt att kunna andas ordentligt!

Blir kvar på avdelningen över natten. De planerar att tappa ur 4 liter idag och resten i morgon bitti. Får nog åka hem vid lunchtid om allt går som planerat.

Nu är jag supertrött och ska blunda en stund. Överväger att hämta kaffe, som jag inte druckit idag, men sover nog först.

Allt gott! ❤️

7 kommentarer:

 1. Men vad skönt att att det gick bra! Bra att du blev inlagd så att du är under uppsikt. Då finns det en vårdplan. Förstår verkligen att du blir peppad när hon använder dig som positivt exempel!! Heja dig 💞
  Snart lättar det. Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag med Annika. Börjar se ljuset igen 😊 Kram ❤️

   Radera
 2. Bra Carina, nu kan jag se att humöret är på väg uppåt. Du får ju fin hjälp av vårdgivaren också, det måste du hålla med om. Skönt att tappningen gick bra och att du fått tid för uppstart med cytostatikan. Vila nu så är du snart hemma. Själv har jag nu bara 4 av 13 strålningar kvar. Är lite röd på ryggen men smörjer ihärdigt det jag kommer åt. Kram//Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut får jag hjälp Ullis. Min fientliga i ställning till sjukvården har dämpats betydligt och jag tycker själv att jag ser mer nyanserat på båda vårdalternativen.
   Skönt att din strålning snart är över. Påfrestande att åka in varje dag....kram

   Radera
 3. Skönt att du har det bättre, du verkar ha en riktigt bra läkare!

  SvaraRadera
 4. Ja hon är jättebra!

  SvaraRadera
 5. Hoppas du mår bra och att dagen flutit på.//Ullis

  SvaraRadera