fredag 4 augusti 2017

Samtal med läkaren och beslut om behandling

Ja det har varit blandat av flera ingredienser idag. Dagen började fint med lite solsken med växlande molnighet och lite regn med. De övriga i gänget stack och fiskade på förmiddagen medan jag la in gurka och tittade på lite Youtube-klipp. Letade information om Ascites och kommer fram till att vad det handlar om för min del är att få cancern att gå tillbaks. Antingen med cellgifter eller på annat sätt. Jag VET att jag är envis och kanske mer korkad än vad som är lovligt, men jag vill testa ett tag själv, innan jag ger mig på cellgifter igen. Jag tänker att det måste gå! Om jag anstränger mig allt vad jag kan och verkligen, verkligen gör ALLT för att efterleva det jag vet kan hjälpa min kropp att läka. Det måste gå! Eftersom jag ganska nyligen slutade med cellgifter och det inte syns någon tillväxt på röntgen, tänker jag att om det nu är så att det är en tillväxt i bukhinnan, är den pytteliten och har nyss uppstått. Då borde det rimligtvis inte vara omöjligt att få den att minska och det borde inte krävas så My Kent minskning innan vätskan slutar fyllas på. Jag kommer att få tömma några gånger ja, men jag är beredd att ta risken att få tömma några fler gånger än om jag tar cellgifter direkt. Det får bli så. Jag ska ge det några veckor iallafall.

Jag pratade med läkaren idag och ville att hon skulle boka tid för tömning men hon ville avvakta eftersom jag inte är "sprängfylld". Dom vill inte sticka innan, sa hon. Vi ska höras i början på nästa vecka och om det blir allt för besvärligt får jag höra av mig. Hon föreslog såklart cellgifter eller Letrozol men vi kom överens om att jag kommer till henne snart för samtal kring det. Jag frågade om vilka risker som finns kring det här med Ascites och hon sa att det framför allt handlar om obehaget av att det blir svårt att äta, dricka och andas. Ja, det är ju obehagligt och tömningarna leder tillslut till brist på äggviteämnen. Vad det i sin tur innebär vet jag inte. Jag kände mig stressad när hon ringde och glömde fråga flera saker. Jag var stressad över att jag ännu inte hade fattat beslut om behandling eller inte och beslutet fattade jag under pågående samtal. Rätt eller fel, det får visa sig men det var det som kändes rätt just då och jag känner mig tillfreds med det beslutet nu. Jag vet att jag när som helst kan ändra mig och varje dag jag väntar med cellgifter spar jag min kropp. Så ser jag det.

Jag har mått ganska bra idag. Igår hade jag jätteont i ryggen men det har varit bättre idag. Magen har känts ok och jag orkade ta en promenad. Nu ikväll började jag må sämre. Extremt trött och ont i kroppen ☹️. Ska sova nu och hoppas på en piggare morgondag.

Kram

8 kommentarer:

 1. Det är inte lätta beslut du tvingas ta, lycka till med dina föresatser. Du är så målmedveten så det går säkert bra för dig. Förstår att det blir arbetsamt med kost mm när du inte mår så bra heller. Hoppas det ger snabba resultat. Kram.//Ullis

  SvaraRadera
 2. Tack Ullis. Ja det är jättejobbigt med kosten nu. jobbigt att tillaga om inte annat. Blir mycket sallad 😊 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl OK med sallad, beror förstås på vad du stoppar i den. Hoppas du mår skapligt bra och inte har ont. Det blir säkert bättre snart när du kämpar på som du gör. Själv mår jag bra, ryggen är det som besvärar mig i vardagen. I går var vi i Askersund på antikmarknad, det var jättekul men det blev mycket gå och stå = ont i ryggen. I morgon börjar strålningen för mig och jag måste bo i Norrköping och åka varje dag till Linköping under 13 vardagar. Ha det bra och kämpa på.//Ullis

   Radera
  2. Ja det är tufft med strålning om inte annat utifrån att man behöver dit varje dag. Hoppas du får hjälp av den. Kram

   Radera
 3. Det är bra att du följer din känsla om vad som känns rätt för dig. Då har du provat iallafall. Jag håller tummarna för dig. Men förstår precis som Ullis att om du inte riktigt har krafterna så blir även maten jobbig att tillaga.
  Gör storkok, grytor, wok, som du kan frysa i portioner. Laga på rena enkla basvaror så har du alltid mat. Sedan kan du komplettera med färskvaror.
  Kanske även Jocke kan laga till om det kniper. Stor kram. Annika 🍀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jocke hjälper mig när jag ber honom men han skulle behöva klona sig ibland ❤️

   Radera
 4. Jag har läst en del av de artiklar du har skrivit om, inte tror jag att jag skulle orka kämpa med kosten som du gör, det verkar vara mer än ett heltidsjobb! Jag skulle nog kräva bevis, som jag kan se med egna ögon, på att det fungerar om jag skulle orka. Du och din familj är värd all beundran och jag håller alla tummar för att det ska gå bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maud. Jag tycker att jag har bevis för att det hjälper men om det kan göra mig frisk är ju något annat. Jag är ganska säker på att jag har bromsat min cancer genom att äta som jag gör, men visst är det tufft, det sticker jag inte under stol med! Kram

   Radera