måndag 23 januari 2017

Positiva besked!

JAG ÄR SÅ JÄKLA GLAD!!!!

Dagens läkarbesök var det bästa på länge! Röntgensvaret visade att den ena tumören i levern har minskat medan den andra stått still. Tumörerna på äggstockarna har minskat. Dock hade de gjort en felbedömning vid förra röntgen då bilderna var svåra att tyda. Hur som helst har de inte vuxit. Tumören på bukhinnan nämns inte på det här röntgensvaret heller så jag utgår ifrån att det inte finns någon tumör kvar där! En av tumörerna i bröstryggen hade ökat i storlek och täthet men det var inget större. Så summa summarum ser det bra ut där inne. :-) Det var så otippat måste jag säga. Jag var inställd på det värsta och trodde absolut att jag skulle få negativa besked. Det här ger mig mer energi, motivation och kämparglöd, helt klart. Som jag har slarvat och fuskat och ändå fick så bra resultat så kan jag undra hur det sett ut om jag hade varit strikt med kosten och allt annat. Då hade det kanske sett ännu bättre ut. Men det kan jag bara gissa kring, så det gör jag inte. Men jag ska hur som helst försöka se till att nästa resultat blir ännu bättre :-)

Jag tog upp frågan kring tumörerna på äggstockarna, som vi faktiskt inte VET säkert att det är tumörer. Det höll läkaren med om. Man antar och finner det sannolikt att det är tumörer men man VET inte. Det är inte taget prover på dem och det provet man tog på bukvätskan visade att det var cancerceller från min bröstcancer och det kan lika gärna komma från levern eller bukhinnan. Läkaren hänvisade till att kvinnokliniken inte ville gå vidare med att utreda detta men hon kunde förstå mitt missnöje kring att inte veta, med tanke på att jag vill operera bort äggstockarna om det är tumörer. Jag efterfrågade en second opinion av en läkare i Uppsala som jag är rekommenderad. Hon var mycket positiv till detta och ska skriva en remiss så snart som möjligt. Min frågeställning är om det är uteslutet med operation av de tumörer som finns i buken, dvs ev på äggstockarna, bukhinnan om det nu finns något kvar och levern. Läkaren sa att det inte är brukligt, det har aldrig hänt att man gör det när det gäller spridd bröstcancer. Det ska finnas en chans till att bota om man ska operera och det finns inte det när det gäller spridd bröstcancer. MEN sa hon, det är på väg att bli ett paradigmskifte nu så det är inte omöjligt. Det kändes bra att hon inte bara var helt negativt inställd till min önskan om operation. Jag kan tillägga att jag inte är helt säker på att jag VILL genomgå operation heller men jag skulle vilja diskutera möjligheterna och väga för- och nackdelar med en läkare som inte är främmande för möjligheten.

Vi tog naturligtvis upp frågan om att fortsätta med cellgifter eller inte. Läkaren föreslog att jag skulle genomgå en kur till på nio behandlingar, vilket är brukligt. Jag bad om att få fundera på saken vilket jag så klart får. Jag har en telefontid med henne på måndag och har förhoppningsvis bestämt mig då. Hon sa att det är inga problem med att göra ett uppehåll nu och om jag börjar fylla på med vätska igen går det att snabbt sätta in behandling. Ett alternativ är att påbörja en hormonbehandling vilket har en mer långsam effekt och det skulle ju vara möjligt nu när läget ser ut som det gör.

Ja, som sagt, jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. Å ena sidan ser det bra ut nu och jag mår relativt bra. Jag skulle vilja ge kroppen en rejäl chans att få fart på immunförsvaret och minska tumörerna på det sättet. Å andra sidan känns det läskigt att vara utan behandling nu när det just vänt, med risken att det börjar fyllas på vätska igen, vilket jag absolut inte vill. Om jag tar en kur till kommer läget att vara stabilt ytterligare en tid och tumörerna hinner förhoppningsvis minska ytterligare, vilket ger mig mer marginal att avstå behandling sen. Ja, fram och tillbaks, för- och nackdelar. OM och MEN......jag ska fundera på hur jag ska göra. Måste inte fatta beslut just nu.

Motivation, Inspiration, Kämparglöd, Glädje, Energi, Tacksamhet, Ödmjukhet.

Ha en fin kväll <3 p="">

 

20 kommentarer:

 1. Åh vilka goda nyheter!!!Fortsätt kämpa!!!💪❤️

  SvaraRadera
 2. Det är helt fantastiskt och du är helt fantastisk!!! största kämpen. Kram Anna Sävkvist

  SvaraRadera
 3. Underbart! Håller tummar som vanligt 💖 /Anne G

  SvaraRadera
 4. Så underbart! Stor kram 💕 /Elisabet

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt! Positiva besked gillas i massor. Härligt med fina resultat efter allt ditt engagemang.😍🖒💖

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns verkligen bra 😊❤

   Radera
 6. Fina besked. Du har svarat bra på cytostatikan vilket även jag gjort hittills. Du har ju möjlighet att ta antihormonpreparat också vilket brukar vara effektivt. Förstår att du blir peppad med kost och motion mm. Bra jobbat.//Ullis

  SvaraRadera
 7. Blir så glad för din skull! Fortsätt med det du gör. Det funkar ju ��

  SvaraRadera
 8. Åh vilka glada nyheter!! Kämpa på 💪👊🙏 /Linda

  SvaraRadera
 9. Förlåt! Såg först nu att det var ett gammalt inlägg 😧😧😧 Kämpa på! Det finns inget som säger att du inte kan komma dit igen! /Linda

  SvaraRadera