torsdag 10 september 2015

Strålningen

Fick första dosen strålning idag. Dom har tydligen börjat med att ta röntgenbilder vid varje tillfälle, för att mäta ut exakt ställe för strålarna. Det är ju bra, det minskar skador på omkringliggande vävnad MEN det innebär ytterligare strålningsdoser varje gång. När jag påpekade detta sa hon att det är olika typer av strålning och att det är inräknat i dosen (?). Hur jag än vrider och vänder på det så utsätts ju kroppen för mer strålning! Känner sånt motstånd mot detta! Nu i kväll har jag jätteont i bröstryggen. Trodde inte jag skulle få ont så snabbt och undrar ju hur ont det ska göra efter 10 behandlingar! Usch.

Ser fram mot i morgon. Då ska jag prata med en kvinna som blev frisk från sin cancer genom att äta i princip bara grönsaker. Det ska bli spännande att höra mer om hennes resa och att ställa massa frågor kring det här. Jag berättar mer sen när jag pratat med henne!

Nu bli det tv och titta på ny serie med Mikael Nykvist! Go kväll alla fina ❤️

6 kommentarer:

 1. Hmmm märkligt är det!
  Att fördriva ont med ont, har jag iofs hört om, men att strålas om och om igen?!
  Tror på detta med kost, dock mer skeptisk till att tugga runt på gamla silverarmband fr mormor:/
  Håller tummen för mötet i morgon, mer svar än frågor, efter det!
  Pöss på dig!!/ Pamela

  SvaraRadera
 2. Hej vännen, jag följer dig på din "resa" igen. Tänker ofta på dig och vet att du är en kämpe. Tror och hoppas att du även vinner denna match!!
  Ta hand om dig och stor, varm, kram från mig till dig.
  /Kia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kia. Ja jag ska kämpa allt jag kan. Stor kram till dig ❤️

   Radera
 3. Min väninna hade också bröstcancer och hon förlorade kampen för drygt ett år sedan. Hon satsade både på kosten och "vanlig" behandling. När det trots detta gick långsamt utför så bestämde hon sig för att endast satsa på kosten och skippa den traditionella behandlingen. Hon åkte också till en privatklinik i Wien som specialiserat sig på bröstcancer (inte vanliga behandlingar). Tyvärr gick det väldigt fort utför efter att hon slutade med de traditionella behandlingarna och hon somnadehastigt in i Wien. Av dessa erfarenheter skulle jag rekommendera dig att fortsätta med de klassiska behandlingarna. Kämpa på!

  SvaraRadera
 4. Tack för ditt råd. Ja det är ett svårt och enormt viktigt val att göra.

  SvaraRadera