måndag 21 september 2015

Försäkringskassan......

Var till jobbet idag och pratade med min chef om i vilken omfattning jag ska jobba. Jag VILL jobba heltid men det kommer jag inte att orka. Men 75% då? Ja, jo, kanske om jag får må så här bra så är det inga problem. Kruxet är ju just det att jag inte vet från vecka till vecka hur jag kommer att må. Men, jag har en underbar chef som är öppen för alla lösningar. Jag får jobba så mycket jag själv orkar och klarar av och det smidigaste vore ju att fylla i en tidrapport varje vecka för att redovisa hur mycket jag jobbat! Så tyckte vi! Så tyckte inte försäkringskassan!

När jag talade om för min handläggare att jag vill börja jobba under sjukskrivningen säger hon först " ja men du är ju sjukskriven på heltid"! Ja jag vet det, men det står i mitt intyg att jag får jobba i den mån jag orkar! Och nu orkar jag jobba! Jag skulle vilja jobba så mycket som möjligt, typ 4 dgr i veckan, så länge det går. En dag i veckan får jag behandling och då blir jag extremt trött så då behöver jag vara hemma. Kan jag meddela en gång i veckan hur mycket jag har jobbat? Ibland kan det bli 10 timmar, ibland kan det bli 20 eller 30.

Så funkar det INTE! Man kan bara vara sjuk 25, 50 eller 75%. Nåt annat finns inte och det behöver vi inte diskutera för så är det bara! Ok, men om jag då börjar jobba 75% och så blir jag sämre nästa vecka och orkar inte jobba lika mycket, hur gör jag då? Jo, då bara ringer eller mailar jag handläggaren och meddelar detta. Men om jag nu meddelar att jag ska jobba 75% kan jag inte få mer än 25% sjukersättning, även om jag är sjuk fler timmar. Jag måste alltså då vara sjuk 50%, inte nåt där emellan. Ok, krångligt men ok, jag fattar. MEN, om jag nu "friskskriver" mig 75% och sen inte kan jobba så mycket, behöver jag ett nytt sjukintyg och görs en ny ansökan på FK. Så om det vill sig illa kan jag behöva göra detta var och varannan vecka! När jag påpekade att jag ju faktiskt HAR ett sjukintyg på 100% så säger hon att hon godkänner det gör den här perioden men sen ska hon ha nya intyg. Jag FATTAR inte vad det är för system? Är det gjort så jäkla krångligt så att folk inte ska orka jobba alls för att det blir sånt krångel? Vad vore det för fel med att lämna in en tidrapport för att redovisa faktiska timmar? Det vore väl gör enkelt gör den enskilde men krångligare gör FK!

Jag undrar ju om hon verkligen gav mig rätt information, om det stämmer det hon sa? Jag ska försöka kolla upp det mer i morgon.

Har varit på strålning idag. Bara två vändor kvar nu. Skönt! Övernattar hos dottern Sandra och hennes guldklimpar, Amanda och Benjamin. Har varit en trevlig och mysig eftermiddag och kväll. Det gör jag gärna om :-)

Nu är det natti ❤️

2 kommentarer:

  1. Znark på FK - byråkrati big time - kram på dig! Fr Carmen

    SvaraRadera
  2. Ja dom har sina regler som det inte finns tillstymmelse till att anpassa individuellt! Ingen ide att hetsa upp sig heller, fast jag blev bra irriterad på hsndläggaren :-) kram på dig❤️

    SvaraRadera