tisdag 15 september 2015

Behandling idag

Hade tid på onkologen kl 10. Helen som sovit över följde med mig och var med hela dagen. Min andra fina och goa dotter Sandra kom en stund när hon hade lunch. Känns lite märkligt att ha umgänge med nära och kära på sjukhuset nu för tiden men man måste förena nytta med nöje. :-)

Fick först läkemedel mot illamående och allergireaktioner, vilket tog 45 minuter. Blev jättetrött av allergimedicinen och kan ju säga att jag hellre hade velat haft den när jag tog leverprovet! När de sedan satte igång cellgiftsdroppet fick jag en kramp, eller sammandragning i strupen och då fick de avbryta allting. Efter en stund och efter kontroll med läkaren sattes det på igen men lååååååångsamt. Så behandlingen som skulle ta knappt två timmar tog 5½ timme. Men det gick i alla fall bra till sist. Jag sov, eller dåsade bort den mesta av tiden så mig gick det ingen nöd på. Helen däremot satt på en plaststol som hade mer att önska, stackarn. Men det gick bra sa hon. Sen blev det strålning och sen till Coop. Blev hämtad av Jocke och sen äntligen hem.

Känslan att få detta gift är inte alls bra. Jag har svårt att inte tänka på hur min kropp kommer att slitas på, bli nedmonterad och ur balans. Det är ju så självklart att kroppen kommer att ta stryk som attan. Ja ja det får vi prata mer om en annan dag.

Trodde jag skulle vara helt slut ikväll, men känner mig förvånansvärt pigg måste jag säga. Kan vara Betepreed som jag fick mot illamående, vilket är kortison. Förra gången jag fick det var jag superpigg samma dag, vilket var dagen INNAN behandling och behandlingsmorgonen. Dagen innan blev jag helt speedad, men så illa eller bra är det inte nu :-)

Nu ska jag göra kväll då vi ska upp tidigt i morgon, för behandling och annat. Vi ses snart igen. Kram

4 kommentarer:

  1. 💞 kram Carina

    SvaraRadera
  2. Du är en tapper själ!
    Håller tummar och tår för dig och skickar över goda tankar.
    Kram!

    SvaraRadera