söndag 20 september 2015

Härliga människor

Jag är så glad och tacksam över alla goa, härliga och underbara människor jag har omkring mig! Jag känner mig verkligen lyckligt lottad. Allt i från nära familj, släkt, vänner, arbetskamrater, grannar och  kontakter på facebook! Alla är värdefulla på sitt sätt och de, ni, betyder så mycket för mig! Ett telefonsamtal, ett sms, ett besök, ett blogginlägg, ett meddelande på messenger......det betyder så mycket att veta att ni finns. Det stärker mig i den här situationen. 

Jag har gått med i olika facebookgrupper, bland annat grupper med människor som har cancer och liksom jag har en kronisk cancer. Det är helt fantastiskt vilka människor det finns. Som delar med sig av tankar, tips och råd, som peppar och stöttar. Det är så skönt att kunna prata med människor som befinner sig i samma situation och som vet och förstår vad jag går igenom och har framför mig. Människor man aldrig träffat, som man inte vet vilka de är, är så otroligt generösa med att dela med sig, det är otroligt. Jag får förstås ta del av andra människors tragiska och hemska berättelser, får höra massor av berättelser där det inte gått bra och det är ibland tungt, det sticker jag inte under stolen med. Men det positiva det ger att ha de här kontakterna överväger så mycket. Det är många berättelser som inger hopp och som ger inspiration, som får mig att faktiskt tro att jag kan leva ett bra liv, få ett liv med kvalitet osv, trots allt. Det betyder jätte mycket! 

Idag fick jag besök av fina, goa Pamela. Hon och hennes hund Zorba släpade med mig ut i skogen för att leta svamp :-) Vi var ute i lite drygt en timme och jag var förvånad över hur mycket jag orkade! Det var så skönt att komma ut i skogen. Svamp blev det inte så överdrivet mycket av, men sällskapet kompenserade svampbristen med råge :-) Tack för en jättetrevlig eftermiddag! Nästa gång, om inte allt för lång tid hoppas jag, ser vi till att ha lite mer tid till förfogande också 😊

Idag har Jocke sågat upp en dörr ut till vårt nya "vinterrum". Det blev jättebra, över förväntan. Bilder kommer! Nu återstår att skaffa möbler. En rymlig soffa, helst divan, och en matgrupp behöver införskaffas. Någon som har något till salu, hojta gärna! 

Idag har varit en bra dag! Det har nästan känts som "vanligt". Jag har mått bra! Och i morgon ska jag till jobbet!!!! Längtar verkligen! 

Nu är det godnatt och sov gott ❤️

4 kommentarer:

 1. Hej, Min mamma har precis som du fått reda på att hennes cancer har spridit sig till lever och skelett. Hennes bröstcancer togs bort för 2 år sedan. Vi väntar nu svar på biopsin och eventuell behandling. Hittade din blogg via Google.
  Hon har ej kommit igång med behandling ännu förutom strålning i smärtlindrande syfte. Har ej gett effekt ännu. Hur ser din plan ut och har din behandling gjort dig mer smärtfri?

  SvaraRadera
 2. Hej
  Tråkigt med din mamma. Hoppas att hon kommer att svara bra på behandlingarna och stt det bromsar mer spridning.
  jag håller på med strålning i ryggen just nu. Har fått 8 av 10 behandlingar i syfte att hindra tryck på nervrötter i ryggraden. Har även börjat med cellgifter, Taxol. Har fått en dos förra veckan. Kommer få en gång i veckan i tre veckor, uppehåll en vecka, behandling tre veckor osv, i tre månader. Sen görs en ny röntgen för stt se resultatet.
  Jag har läst mycket på internet och förstått att kosten har en mycket stor betydelse för cancerns förmåga att växa. Tipsa din mamma om att sätta sig in i det om hon vill. Stor kram ❤️

  SvaraRadera
 3. Fining 😘
  Jag uppskattade sällskapet mera än svampvinsten 👍
  Har f ö ett mega stort och fult matsalsbord m sex stolar i teak som du å gubben så gärna få hämta 👍
  Ses chefen på fredag 💫✨💫

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gör vi fina du❤️ Ser jag verkligen fram mot:-) Hör av mig om möblerna! Kram 💕

   Radera