lördag 21 april 2018

Smärta och trötthet idag

Emelie och Felix kom på kvällen. Vi käkade mat, dom åt tacos och jag åt kräm och mjölk. Tittade en stund på tv men alla var så trötta så det blev en tidig kväll. Jag har sovit ganska bra i natt men det har varit lite spring på toaletten. Haft mer ont oxå. Vaknade vid kl 05 och tog extra medicin vilket gjorde att jag sov och vaknade om vart annat fram tills ah-teamet kom vid kl 10. Var nästan rädd att jag skulle bli kvar i sängen idag men efter att jag fått alla medikamenter mådde jag bättre. Har en betydligt värre smärta idag än på länge. Har fruktansvärt ont i axeln och ländryggen. Det vrålvärker! Har även hög smärta i höfter och bäcken. KAN vara att jag tog ut svängarna för mycket igår. Har inte snålat med morfin idag och det har hjälpt lite grann.

Idag när ah-teamet var här, Åsa, pratade vi mycket om min och familjens situation. Det var första gången sjukvårdspersonal tagit så mycket tid till att prata och det kändes riktigt bra.

På eftermiddagen kom Anna och Peter en stund. Det var trevligt 😊 Jag blev dock extremt trött och behövde lägga mig, men vi hann få en mysig stund ändå ♥️.

Nu är det ryggläge en stund i soffan. Hoppas ni har möjlighet att njuta av solen. Inte lika varmt idag men det räcker gott och väl tycker jag 😊.

7 kommentarer:

 1. Skönt att höra att ah-teamet är ett bra stöd.De är kunniga. Hoppas att du får bort smärtan. Kram Annika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah-teamet är jättebra och en stor trygghet. Smärtan är inte borta men är under kontroll. Kram

   Radera
 2. Här var det rätt så kyligt idag, vi skottade bort lite snö runt huset och spanade på "våra" fem rådjur (råddjur som Tove Janson skrev:D)som verkar ha bosatt sig här. Bergfinkarna kommer i enorma flockar och bofinken likaså - det våras här i norr!

  SvaraRadera
 3. Du tog nog ut dig lite för mycket igår, därav smärta och trötthet. Jag försöker röja i trädgården och blir trött och får ont av det. Benskörhet och kotfrakturer gör att ryggen spökar så förbaskat. Är då trött på att vara begränsad. Ser fram mot Hollandsresan, gäller att jag håller mig frisk och vid liv till 6 maj när bussen lyfter från Malmö.//Kram Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är frustrerande att förmågan tryter 😞. Jag har svårt att vänja mig vid att behöva hjälp med så gott som allt. Toa och dusch fixar jag än så länge med det står inte på. Härligt att åka till Holland! Kul att ha något att se fram emot 😊. Kram

   Radera
  2. Ja, man får vara tacksam för det man klarar i nuläget. Sen är det bara att vara tacksam om/att man kan få hjälp. Tufft när man är van att klara dig själv och att vara den som hjälper andra. Hoppas du får en fin dag med vackert väder och härliga människor omkring dig.//Kram Ullis

   Radera