onsdag 18 oktober 2017

Huvudvärk från helvetet

Vaknade i natt vid 02-tiden och hade ont i huvudet. En märklig huvudvärk, som släppte lite då och då men som sen tog fart igen. Lyckades somna om en stund men vaknade snart igen av att huvet dunkade och det blev bara värre och värre. Vid 04-tiden gick jag upp och började desperat leta efter Alvedon och Ipren! Utifrån min lever undviker jag Alvedon som pesten, men när jag får så här huvudvärk har jag inget val. Jag hade ont i huvet så att jag ville kräkas och visste inte vart jag skulle ta vägen. Det släppte lite när jag satt eller stog upp så jag tog mitt täcke och gick upp och satte mig i fåtöljen. Hittade en halv Alvedon och en Ipren som jag tog och tog även en morfintablett då jag hade kraftigt ont i nacken och i bröstryggen. Somnade sittandes efter en stund men så fort jag försökte lägga mig ner började huvudet dunka igen. Efter en timme kunde jag ligga ner utan att huvudet kändes som att det skulle sprängas och till slut lyckades jag somna om.

Fy vilken natt. Har sällan eller aldrig haft sån huvudvärk. Jo, en gång för många år sen, när jag hade fått en garagedörr mitt på huvudet, fick jag en sån huvudvärk mitt i natten. Då konstaterades sen att jag hade fått ett diskbrock i nacken, så då kunde jag förstå smärtan. Men nu? Vad som orsakade detta vet jag inte, men jag hade som sagt kraftigt ont i nacken och i bröstryggen. Tankarna går så klart till tumörer. Att det är dem som spökar. Min första tanke var att jag fått tumör i huvudet, eftersom smärtan var så plötslig och intensiv och inte ville ge sig. Sen gick tankarna till att det är tumörerna i skelettet som växer och som orsakar smärtan. Det behöver ju inte vara någonting av detta och vad det berodde på kan jag bara spekulera om. Nu är den borta tack och lov och jag känner av i hela kroppen att jag tagit läkemedlen :-(. Känner mig matt, trött och har svidningar i magen. Som ett brev på posten.

Idag är det dags för behandling igen. Dos ett i kur tre. Får se vilka biverkningar jag bjuds på den här gången. Hoppas jag klarar mig hyfsat. Har en tanke om att jag ska orka springa i affärer på Erikslund med Emelie och mamma efteråt. Vi får se hur det blir med det....

Ha en bra dag allihop. Det ser ut att bli fint väder idag. Här skiner solen och himlen är blå. Ska försöka ta mig ut på en promenad innan jag ska iväg och lägga mig i sjuksängen. Pöss!

1 kommentar:

  1. Huvudvärken kanske kommer från morfinet,nedtrappningen. Sedan får du ju även cytostatika. Mycket substanser i kroppen som kan ställa till. Hoppas att det aldrig kommer tillbaka. Kram Annika

    SvaraRadera