måndag 16 oktober 2017

Healing och mat

I går var jag till Owe för första gången på jättelänge. Att prata med någon som är övertygad om kostens betydelse för självläkning, vikten av inre lugn och ro osv, gav mig lite mer inspiration till att försöka hitta tillbaks till där jag var förut. Det är månade sen jag tog promenader, sen jag mediterade, utövade qigong och djupandases. Det är månader sen jag åt ”min” kost och inte slarvade dagligen..... av förklarliga skäl kanske då jag varit riktigt dålig. Men nu börjar det bli hög tid att återgå till det jag vet är bra för mig och för min kropp. Owe gav mig verktyg till att kunna ge mig själv (och andra) Reiki healing och det ska jag göra till en daglig rutin. I det inryms även meditation och jag tänker att jag även kan djupandas samtidigt.

Ytterligare inspiration fick jag idag när jag besökte en vän, som också är sjuk i cancer. Hon använder samma alternativ som jag till viss del, men använder mycket annat som jag inte gör. Hon och hennes man är jätteduktiga med kosten och de bjöd på både lunch och fika idag och jag blev taggad att komma igång. Jag fick många nya recept och tips och idéer kring kosten, vilken jag är övertygad om är grunden för att läka kroppen. Absolut inte bara kosten, men den banar väg för möjligheten att läka. Utsätts kroppen för belastningen av skräpmat, gifter och skit så rubbas balansen och hela systemet får en massa fel och brister. Nu har jag ätit min sista pizza, på länge! Inget mer bröd, snabba kolhydrater, processat kött osv. Nä, nu ska jag återta kommandot över mitt liv! Kanske ännu viktigare nu när jag får cellgifter, så att kroppen inte säckar ihop helt av alla gifter. Bättre att stötta kroppen och stärka immunförsvaret så mycket som möjligt.

Det känns tydligt att dessa månader med skräpmat har triggat igång suget igen. Suget efter just skräpmat. Det är så lätt och går så snabbt att falla tillbaks i gamla mönster. Och mår jag bra av det? Svar NEJ! Min psoriasis har börjat blomma igen, mins leder värker så att jag börjar få svårt att sova. Det värker i axlar och höfter när jag ligger på sidan, för att lederna eller ledkapslarna är inflammerade, igen! Av skräpmat! Det är jag övertygad om!

Jag vill må bra. Så bra som möjligt. Jag vill leva. Så länge som möjligt. Jag tänker göra det JAG kan för att må så bra jag kan och leva så länge som möjligt.

Hej då pizza, korv, ost och kaviar! Hej då makaroner, skinka och grädde!

Hej frukt, grönsaker, nötter, frön, bär och kokosolja. Hej chaga, gurkmeja, kikärtor och linser!
Det är banne mig inte fy skam det heller och mörk toppen och smaklökarna vant sig igen smakar det andra illa! Been there, Done that. Det tar ett tag, men när jag kommit över tröskeln vet jag att jag mår så mycket bättre.

I dag var AH-teamet här. De satt nål i porten och tog prover. Nålen fick sitta kvar då jag ska få behandling på onsdag. I morgon är det läkarbesök. Jsg ska be om en tidigare röntgen då jag är orolig över magen. Jag börjar känna av något igen och har ökat ett par kg i vikt. Som alla andra gånger vill jag hoppas att det är nåt annat, men vad är oddsen för det? Ännu en anledning till att skärpa mig med kosten! Idag har jag på tal om något annat, klarat mig på halv morfindos! Så skönt. Kör på den nu tre dagar och halverar sen igen..... sen borde det vara över.

Nu är det god natt. ❤️

2 kommentarer:

  1. Ett friskhetstecken att du känner för att ta tag i maten igen.
    Jag äter ju som du vill göra och har gjort det sedan tonåren. När jag trycker i mig pizza samt annan " bakfyllemat" (utan att vara bakfull då,det tillhör mitt yngre liv) då mår jag skit bokstavligen. Magen ur balans ont i skallen och detta håller i ett tag. Så att äta ren och nyttig mat är ett bättre sätt att leva oavsett om man kämpar med sjukdomen eller ej.
    Vad praktiskt att du kunde ta prover hemma. Hoppas att det blir behandling senare. Lycka till med kosten nu. Ta inte ut dig utan njut av tillvaron dessemellan. Kram Annika 🌹🍁    SvaraRadera
  2. Tack Annika. Kruxet med maten är att jag inte mår direkt dåligt när jag äter skräp.... känner inte av magen eller får huvudvärk eller annat, förutom ont i kroppen av inflammation, men det är ingen konsekvens som kommer direkt tyvärr. Skulle faktiskt önska att jag blev riktigt dålig av att äta skitmat! Men men.... nu ska jag baka nyttigt bröd 😊. Kram ❤️

    SvaraRadera