måndag 30 oktober 2017

Ännu en vaken natt

Har snurrat som en propeller även i natt. 05:30 gav jag upp. La mig på soffan och tittade på nyhetesmorgon. Jocke är ”ledig” idag så jag ville inte stöka i köket, annars hade jag bakat morotsbröd. Ska baka det senare sen....
Jocke ska bygga i sovrummet idag, som vi håller på att bygga om. Ser fram emot att se slutresultatet. Tror att det kommer att bli jättebra. Vi får ett betydligt större sovrum, vilket är skönt.

Idag ska jag till Sandra och träffa henne och barnen. Har inte träffat Benjamin på länge och måste få min dos nu 😂. Ska sen till Lotta och få en föreläsning av Eva om fettsyror och hälsa. Ska bli intressant. Jag fick mitt paket med oljor och test i fredags så jag har tagit blodprovet och skickat in. Det tar 20 dagar innan resultatet kommer. Ska bli spännande att se hur jsg ligger i balansen.

Det var inte helt enkelt att ta blodprovet själv. Använde medföljande nål men det skulle droppa 6 droppar blod utan att man pressade och det var helt omöjligt. Jag fick knappt ut nåt alls och fick sticka om, fick pressa som en tok för att få ihop det som behövdes. Får se om provet duger, annars får jag väl göra om det.

 Nu är det snart november! Tiden rusar iväg och det står inte på förrän det är jul. Det innebär också att det snart är vår igen 😂. I januari åker första fröna i jorden och sen är odlingen igång, sakta men säkert. Chili och paprika är först ut i slutet av januari och sen blir det basilika och spenat i februari. I mars-april åker det ner mer örter och kanske nån tomatsort..... hoppas på bättre tur nästa år, så jag slipper ohyran. Hittade igår en angripen orkidé som åkte ut med huvet före. Det var ett vitt ludd/smet på blad och stjälk och i smeten satt nån hemsk varelse och viftade med spröten 😝. Hoppas jag inte har smitts på andra växter nu! Ska införskaffa såns där kvalster eller vad det är, som äter löss! Dyrt men effektivt sägs det. Miljövänligt med!

Ja ja men nu är det ett tag kvar till odlingssäsongen! Vintern ska väl komma först med allt vad det innebär! Hoppas på en ordentlig vinter med mycket snö och lagom kyla.

Nu har gubben vaknat så nu blir det frukost!

2 kommentarer:

 1. Shit, jag kastade mig över våra orkidéer och kollade, men där fanns, som tur var, inga sprötförsedda spektakel. Jag ska inta odla någonting nästa år, inte ens potatis tror jag. Slånbärsbuskarna (snarare träd) hoppas jag i alla fall på efter att jag beskurit dem och på bären som fanns har jag gjort slånbärssnaps som står på tillväxt i kylskåpet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att du inte har ohyra i orkidéerna. Tror det heter Ullöss det jag hittade på mina. Ska vara jättesvårt att bli av med. Försökte inte ens utan kastade den direkt.
   Slånbärssnaps, det har jag aldrig smakat.

   Radera