torsdag 16 februari 2017

Ketogen diet för cancer (TTAC)

Nedanstående text är hämtad på engelska sidor. Jag har översatt den på Google translate och texten är på sina ställen kanske inte korrekt översatt. Jag reserverar mig för att det kan ha blivit fel i texten utifrån översättningen. Jag har gått igenom texten och efter bästa förmåga försökt att skriva den så korrekt som möjligt, men kan inte garantera att det blivit helt rätt.

Några av de positiva hälsoeffekterna av en ketogen diet för cancer:
1. Det hjälper kroppen att börja tillverka nya celler
 2. Det kan få ner inflammationen (den underliggande orsaken till nästan alla sjukdomar)
 3. Det stimulerar immunförsvaret
 4. Det kan stoppa eller bromsa degenerativa sjukdomar

Ökning av Cancer & andra sjukdomar
Människokroppen har alltid gått igenom tider av fasta, vilket skapade ett ketostillstånd. Detta tillstånd av ketos har bidragit till att läka, regenerera och reparera celler, bromsa degenerativa sjukdomar, och öka livslängden.

Men i dag, har de flesta människor gått från att äta en hel del hälsosamma fetter, måttlig protein och minimala kolhydrater och istället konsumera kost huvudsakligen bestående av kolhydrater (socker), massor av proteiner (som kan vända sig till socker) och äter lite eller inga hälsosamma fetter! Vi har blivit SOCKERbrännare och inte fettbrännare och använder alltid kolhydratmetabolism för energi. Denna är en av de viktigaste anledningarna till många degenerativa sjukdomar, cancer, hjärtsjukdomar, diabetes, stroke, Alzheimers sjukdom, etc.


Vad är en ketogen diet?
Ketogen diet innebär avlägsnande av de flesta kolhydrater ur kosten, särskilt socker eller något som omvandlas till socker. Dessa kolhydrater ersätts med massor av hälsosamma fetter och måttliga mängder av hälsosamma , högkvalitativt protein. Rekommendationen är ca 75% hälsosamma fetter, 23% protein och 2% kolhydrater. (För mycket protein kan också omvandlas till socker i kroppen.)

Friska celler har förmågan att anpassa sig från att använda glukos som bränsle till att använda ketonkroppar eftersom deras mitokondrier inte är skadade. Cancerceller har skadade mitokondrier. Därför kan cancerceller inte använda ketoner som bränsle och kan bara använda socker som sin energikälla, eller vad som omvandlas till socker.

Vad är ketonkroppar?
Ketonkroppar är tre olika vattenlösliga biokemikalier som produceras som biprodukter när fettsyror bryts ner i levern som ska användas för energi.

Cancerceller livnär sig på glukos (socker) som sin primära bränslekälla för energiproduktion. Utan den blir de svagare och mer känsliga. Alla kolhydrater förvandlas till glukos (socker) i kroppen inom några sekunder. Cancerceller kan inte använda ketoner som energikälla så de har svårt att överleva om det inte levereras en ständig källa till glukos.

Hur man startar en ketogen diet
För att starta en ketogen diet behöver du en glukos- och ketonmätare.

1.Börja genom att göra en vattenfasta i tre dagar. (Detta kommer att hjälpa dig att komma in ketos snabbare)
2.När du börjar dieten, använd intermittent fasta. Detta kommer att hålla dig i ketos längre. 3.Mät ditt blodsocker - försöka upprätthålla en nivå av 70 mg / dl (3,9 mmol / L)
4.Mät blodketoner - försöka få upp till 3,6
5.Se till att utöva högintensiv motion dagligen, och särskilt efter din största måltid på dagen
Tillägg för din ketogen diet
Du kan lägga till följande ketogena tillskott på en daglig basis:

  • MCT (Medellångkedjiga triglycerider) olja - användning av MCT-olja för att du kan öka antalet kolhydrater du kan äta under tiden du är i ketos.


  • Berberine - bistår med glukosmetabolismen
  • ALA - hjälper till att underlätta ketos, förbättrar insulinkänsligheten
  • Bockhornsklöver - förbättrar insulinkänsligheten; hjälper till att kontrollera blodsockret
Forskning om cancer och ketoner
Om du vill läsa några studier om fördelarna med en ketogen diet, kan du läsa på följande länkar:

Viktigt: Inte alla cancerpatienter gynnas av en ketogen diet. Se till att du arbetar med en kvalificerad läkare förtrogen med ketogen diet för att se om du kan dra nytta av en ketogen diet för cancer eller om du behöver variera på det sätt du kommer in i ketos. Till exempel, om du hade diagnosen tjocktarmscancer kan det vara skadligt för dig att äta för mycket kött. Eller om du har cancer i gallblåsan, eller om du har opererat bort gallblåsan, så kan konsumtion av stora mängder fett skapa problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar