fredag 10 februari 2017

Cancerbekämpande livsmedel

Nedanstående text är hämtad på engelska sidor. Jag har översatt den på Google translate och texten är på sina ställen kanske inte korrekt översatt. Jag reserverar mig för att det kan ha blivit fel i texten utifrån översättningen. Jag har gått igenom texten och efter bästa förmåga försökt att skriva den så korrekt som möjligt, men kan inte garantera att det blivit helt rätt.

Rätt val av mat kan öka oddsen för att slå cancer och naturen erbjuder en mängd livsmedel som har inneboende cancerbekämpande- och immunhöjande egenskaper.

Korsblommiga grönsaker som broccoli, brysselkål, kål, blomkål och grönkål är bland de mest kraftfulla cancerbekämpande livsmedel som finns. Korsblommiga grönsaker har högt innehåll av fiber, vitaminer, mineraler och viktiga antioxidanter som betakaroten och sulforaphaneföreningar. Korsblommiga grönsaker innehåller isotiocyanater; fytokemikalier som bidra till att bryta ner eventuella cancerframkallande ämnen. De innehåller också indol-3-carbidol (I3C), som hjälper till att förhindra östrogendrivna cancrar. Andra korsblommiga grönsaker är: ruccola, mangold, kinakål, kålrabbi, rädisor, kålrötter, rovor och vattenkrasse.

Curcumin är den dominerande ingrediensen av kryddan gurkmeja och har varit den stigande stjärnan mot cancer under de senaste åren. Ett flertal studier har rapporterat curcumins stridsförmåga och förebyggande förmågor, inklusive en studie som fann att curcumin förhindrar lungcancer för tobaksrökare.

Det finns ett antal av svamp som kallas "läkemedelssvamp" som kan hjälpa kroppen att bekämpa cancer och bygga immunförsvaret. Dessa svampar innehåller ett antal värdefulla cancerbekämpaande- och immunhöjande föreningar inklusive polysackarider såsom lentinan, beta glukan, lektin och tioprolin. Dessa föreningar angriper cancerceller, hindra dem från att föröka sig och öka immunaktivitet - inklusive att stimulera kroppens naturliga produktion av interferon. Några av de allra bästa cancerbekämpande-  och immunhöjande svampar är: Agaricus blazei Murrill (ABM svamp), Coriolus versicolor (asiatiska kalkon svans svamp), shitake, reishi, maitake, Cordyceps oglossoides och Phellinus linteus.

Vitlök, liksom lök, purjolök och gräslök, har immunstärkande alliumföreningar som ökar immuncellsaktivitet, de bidrar till att bryta ner cancerframkallande ämnen och blockerara carcinogener från att ta sig in celler. Studier har kopplat vitlök till att sänka risken för mag- och tjocktarmscancer. Diallyl svavelväte, en förening som finns i vitlöksolja, har också visat sig oskadliggöra cancerframkallande ämnen i levern.

Lin innehåller lignaner, föreningar som blockerar eller hämmar cancerförändringar i celler. Lin är också rik på omega-3-fettsyror, som skyddar mot tjocktarms- och andra cancerformer. Noterbart är att lin är en del av den berömda och mycket framgångsrika Budwig Cancer Diet.
Hot paprika såsom Cayenne (chilipeppar) och jalapenos innehåller capsaicin, en kemikalie som bekämpar cancer och hjälper till att neutralisera vissa cancerframkallande nitrosaminer. Hot Peppers är särskilt värdefulla för att hjälpa till att förebygga magsäckscancer.
Mörkgröna bladgrönsaker - spenat, rovor och andra mörkgröna bladgrönsaker är rika på folsyra vilket bekämpar cancer. Folsyra hjälper till att upprätthålla cellens genetiska kod och reglerar normal celldelning.

Mörka röda druvor innehåller kraftfulla bioflavonoid antioxidanter som fungerar som cancerförebyggande behandling. Druvor är också en rik källa till resveratrol och ellagsyra, en förening som bromsar tillväxten av tumörer genom att blockera enzymer som behövs för cancerceller. Ät hela druvan med skal och frön.

Brunalger som kombu innehåller polysackaridföreningen fucoidan. Fucoidan har visat sig döda cancertumörer inklusive lymfom, olika typer av leukemi, magcancer och koloncancer. Noterbart är att folk i Okinawa, som konsumerar den högsta mängd kombu per capita, har några av den högsta medellivslängden i Japan samt lägsta cancerdödligheten.

Andra kraftfulla cancerbekämpander livsmedel är:
• Morötter
• Grön och svart te
• Fermenterad organiskt soja
• tomater
• Blåbär
• Hallon
• Lila majs
•Extra virgin olivolja
• Avokado
•Nötter
•Sötpotatis
• äpplen

3 kommentarer:

 1. Hej
  Undrar om du äter surkål? Surkål som ör naturligt syrad är mest kraftfulla probiotika som finns. En stark mage är nyckeln till god hälsa så om du inte äter skulle jag göra det redan imorgon. Ekologisk surkål gin s att köpa

  SvaraRadera
 2. Hej
  Äter surkål ibland men skulle behöva äta det oftare.....har testat att göra eget och det blev helt ok.

  SvaraRadera
 3. Tycker du skulle behöva äta det varje dag eller varför inte äta Probiotika med mest bakterier i sig

  SvaraRadera