fredag 22 december 2017

Testresultat från LAB i USA

Nedan är en sammanställning från Labbet i USA som har analyserat mina hormonvärden och D-vitaminnivåer. Översatt från Google. Sammanfattningsvis har jag en hormonell obalans, trots att jag tar tillskott....och jag hamnade precis där jag befarade: Vad gör jag nu då? Nu har jag denna kunskap som jag inte vet vad jag ska göra med......bra jobbat :-) 

                        Mitt värde          Referensvärde


Estradiol                 0.5              0.5-1.7 pg/mL Postmenopausal (optimal 1.3-1.7) 
Progesterone          54 L            200-3000 pg/mL Topical, Troche, Vag Pg (10-30mg) 
Ratio: Pg/E2         108               Optimal: 100-500 when E2 1.3-3.3 pg/mL 
Testosterone         8 L               16-55 pg/mL (Age Dependent)
Lab kommentarer
Denna person rapporterar en personlig cancerhistoria. Kommentarer lämnas som en riktlinje och kan inte ersätta det kliniska beslutsfattandet. Vänligen granska några förslag på tillskott, livsstil eller hormonbyte med denna patients kliniska hälsa i åtanke. 
Estradiol ligger inom lågt normalområde. Om symptom på östrogenbrist är problematiskt skulle det vara värt att överväga östrogenersättningsterapi (förutsatt ingen kontraindikationer) i kombination med naturligt progesteron. Om symtom på både östrogendominans och östrogenbrist är problematisk är det värt att överväga progesteron-tillskott enbart. 


Progesteron är lägre än det förväntade intervallet för användning av en lokal progesteronkräm som baseras på att samla saliv 12-24 timmar efter tillskott med 10-30 mg progesteron som levereras genom huden (vilken kroppsplats) som en kräm eller gel. Om man antar att en 10-30 mg dos av progesteron användes, berodde det låga progesteronet sannolikt på dålig progesteronabsorption, samapplikation av andra hudprodukter (mineraloljebaserade hudkrem eller badoljor) som stör progesteronabsorptionen, snabb progesteronmetabolism och clearance (kan förändras med mediciner eller örter) eller dåligt blodflöde i hudens perifera cirkulation som orsakas av lågt sköldkörtel- eller insulinresistens (särskilt problematisk hos diabetiker med dålig blodcirkulation). En förändring av dosen, appliceringsstället eller korrigering av andra hormonella obalanser (sköldkörtelbrist, insulinresistens) kan vara till hjälp för att öka progesteronabsorptionen och skapa bättre hormonbalans. 

Testosteron är låg, i överensstämmelse med flera symtom på androgenbrist. Lågt testosteron är vanligt hos kvinnor med HPA-axeldysfunktion (vanligtvis förknippad med lägre DHEA-nivåer) och / eller anovulatoriska cykler (vanligtvis förknippade med lägre nivåer av östrogen-testosteron är en östrogenprekursor). Kronisk lågt testosteron är ofta förknippad med ett eller flera av följande symtom: låg libido, inkontinens, vaginal torrhet, trötthet, minnesförlopp, depression och benförlust. Testosteron är ett anaboliskt hormon som är viktigt för att skapa energi, upprätthålla optimal hjärnfunktion (minne), reglera immunsystemet och bygga och behålla integriteten hos strukturella vävnader såsom hud, muskler och ben. Lågt saliv- och serumtestosteron har korrelerats med låg benmassa hos både perimenopausal och postmenopausala kvinnor (Oronzo et al., Eur J Epidemiology 16: 907-912, 2000; Slemenda et al., J Clin Invest 97: 14-21, 1996). Eftersom testosteron är lågt och benförlust är ett tyst tillstånd, skulle det vara värt att fastställa en baslinjedensitet och ompröva testosteron och bentäthet enligt vad som anges. Om benförlust föreslås, förändras livsstil och hormontillskott, inklusive androgener, kan anses vara ett medel för att förhindra ytterligare benförlust, osteoporos och ökad frakturrisk.

D VITAMIN
Vitamin D, 25-OH, D2      <4 10="" font="" if="" nbsp="" nmol="" not="" supplementing="">
Vitamin D, 25-OH, D3        97              32-100 ng/ml (80-250 nmol/L)
Vitamin D, 25-OH,                                Total 97 32-100 
Lab kommentarer: 
Observera: Den här personen rapporterar en personlig cancerhistoria.  Kommentarer tillhandahålls som riktlinje och kan inte ersättas kliniskt beslutsfattande. Vänligen granska några förslag på tillskott, livsstil eller hormonbyte med denna patients klinisk hälsa i åtanke.
Vitamin D3 ligger inom det intervall som många experter anser vara normala (32-100 ng / ml) men något högre än det räckte område optimald för hälsan (50-80 ng / ml). D-vitaminbrist har varit nära förknippat med ett brett spektrum av tillstånd och sjukdomar.

2 kommentarer:

 1. Jadu det var mycket där också. Nu är väl du i en ålder där östrogenet normalt ska sjunka och du har ju östrogenbetoende bc så något tillskott där är ju inte aktuellt. Progesteron vet jag ännu mindre om men här gäller väl oftast samma som för östrogen. D vitamin låg väl bra, möjligen något högt om jag fattar rätt, mycket siffror där. Du ska ju träffa din läkare snart, du får visa resultatet.//Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser jättekonstigt ut här på bloggen och blur svårt att se men ja, d-vitaminer ligger något högt men fortfarande inom ”rätt” nivå. Progesteronet är för lågt, liksom testosteronet. Östrogenet ligger lågt, vilket är bra.
   Ja jag kan visa resultatet för min läkare men hon har redan sagt att hon inte kan tillräckligt om hormoner. Det kan inte den traditionella sjukvården ännu, rent generellt verkar det som.

   Radera