fredag 22 december 2017

Jul- och magbestyr

Idag har varit en väldigt blandad dag! Blandad med vila, julstök och promenad. Lite mer julstök och så lite magkrångel. Har lagt in sill och rödbetssallad. Jansson och julskinkan får vänta tills i morgon. Hoppar över att göra egna köttbullar. Äter inte så många så jag ids inte göra mig besväret.

Har försökt skaffa mig lite information kring innebörden av mina testresultat och kan bara konstatera att det är svårt detta med hormonsystemen. För det är inte bara ett och alla påverkar de varandra. Som någon klok alternativläkare sa: ”hormonsystemen är som en symfoniorkester. Om inte alla spelar exakt rätt får det konsekvenser för helheten”.

Något som är genomgående och återkommande är detta med kosten! Den spelar stor roll för uppkomsten av och upprätthållande av inflammationer, vilket i sin tur påverkar binjurar och sköldkörtel och hela hormonsystemet. Jag blir allt mer övertygad om att det är absolut nödvändigt att lägga in en högväxel kring kosten för att om möjligt få någon ordning på kroppen. Även matsmältning och tarmsystemet påverkas av hormonerna, allt hänger ihop. Det gäller att förstå hur, bara 😏.

Magen sväller snabbt. Vätska fylls på och det börjar bli jobbigt med mat och dryck. Får se om det behöver bli en tappning nästa vecka. Skulle tro det. Jag pratade med urologen idag. Jag ringde och efterfrågade röntgentid. Tydligen ska de samköra med bröst- och bukröntgen den 2 Jan. Tänk om någon vänlig själ hade kunnat informera om hur de planerar på sjukhuset, så hade jag sluppit bli stressad över att inget händer! Har fortfarande inte fått någon återkoppling på vårdkonferensen som var för flera veckor sen. Vet inte om dom inte tycker att jag behöver få veta hur de resonerade och vad de kom fram till? Tycker nig att min läkare borde ha återkopplat men jag får nog besked av läkaren på kvinnokliniken när jag ska dit. Har dock lite frågor som jag skulle vilja ha svar på och sist hänvisades jag till onkologläkaren kring alla frågor..... ja, det visar sig.

Fick hem sonen idag! Mysigt att ha honom här några dagar ❤️. När vi satt och åt middag i kväll upptäckte min man att han fått en stor bula på armbågen. Bursit i armbågen, bara sådär! Blev till att koka gurkmejapasta och kleta på gladpack och knyta om. Hoppas det inte blir eländigt kring armen ❤️.

Nu är det natti natti ❤️

5 kommentarer:

 1. Mycket information gällande hormoner där! Svårt att "sammanställa" men att jag progesteron och östrogen ligger lågt är ju bra... Dåligt att du inte har fått återkoppling från vården. Ja, allt får man hålla koll på själv. Men det skulle ju underlätta för alla om planering och information till patienter gick ut.
  Känner du till boken och bloggen Foodpharmacy? Där finns mycket att hämta både kunskap samt recept.
  Ät så antiinflammatoriskt du kan. Du är redan inne på det spåret. Hoppas att magen sköter sig. Jag önskar dig en god jul och ett gott nytt år! Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Ja det är mkt info.... men att progesteronet ligger lågt är inte så bra, det ska ligga högt för det ”skyddar” mot cancer, säger till cellerna att inte dela sig, typ. Ja jag känner till foodpharmacy, bra sida som jag hämtar lite inspiration ur ibland.
  Önskar dig en god jul Annika. Kram

  SvaraRadera
 3. Om du har bröstcancer som är både östrogen och progesteronberoende kan det väl inte vara ok att tillföra det kan jag tycka med min enkla slutledningsförmåga. Det är förstås inte bra att du får bristande information men du kan ju också skriva till din kontaktsköterska och ställa frågor det är det du har henne till. Ledsen jag blir att vätskan fyller på sig då snabbt. Hoppas du kan få hjälp snart. Ha en bra Jul//Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det låter ju logiskt att det ska vara så med hormonerna men det är inte så det funkar. Östrogen säger till cellerna att dela sig snabbare medan progesteronet gör tvärtom, därför är progesteronet bra. Mycket förenklat, men nåt i den stilen.
   Önskar dig en fin jul Ullis

   Radera
 4. Fick just låna grannfuns Året Runt, senasta nummret. Där kan man läsa om barnmorskan Mia Lundin som drivit en hormonklinik i USA och som planerar att starta en i Stockholm i vår. Hon har även skrivit en bok och har tydligen en hemsida (mialundin.se). Tänkte då på dig Carina. //Ullis

  SvaraRadera