tisdag 5 december 2017

Rosfeber- igen

I går skar jag mig på en kniv i fingret, lite djupare än en skråma. Som ett brev på piparen (inte från postnord då), fick jag rosfeber i armen idag 😩. Under EM började armen värka och när jag hoppade in i duschen förstod jag varför. Hela armen är rödprickig. Nu harcjag frossa så febern är säkerligen i antågande. Tack och lov har jag penicilin för rosfeber hemma. Bestämde mig senaste gången att alltid ha en kur med mig då det var fruktansvärt jobbigt att bli så sjuk innan jag äntligen fick penicilin. Ja så har det varit varenda gång! Läkarna vill inte bara skriva ut penicilin för att jag känner igen symtomen utan de vill se och bedöma själva. När första symtomet kommit går det snabbt, jättesnabbt. Jag blir jättedålig inom bara någon timme eller två, med hög feber, ont i kroppen och värk i armen. Så, hade jag inte haft penicilin hemma eller på recept hade jag behövt åka in akut till Västerås. Nu slipper jag det, alltid något 😊.

Armen är jättesvullen och hård. Ödemet har blivit betydligt värre senaste tiden, så det finns väl ingen eller jäkligt dålig motståndskraft i armen. Skulle vara så skönt att slippa detta! Senaste tiden har jag även haft domningar i fingrarna och handen. Det blir jobbigare och svårare att använda den armen och handen. Höger arm, och högerhänt förstås.

Jag hoppas att det blir buktappning trots rosfeber. Nu är det tufft med vätskan. Ser ut att vara i åttonde månaden nu.....börjar ä en svälla i benen och fötterna. Så rädd för en repris.....vill ha bort vätskan också för att lätta på trycket i buken och framför allt på njuren. Jag kanske inbillar mig men jag tycker att jag kissar betydligt mer nu än tidigare, inte oftare men mer.

Ja det är någonting hela, hela tiden. Inte en dag passerar utan att det är nånting! Det vore så underbart skönt med en liten paus nu. Tänk att få vara utan bukvätska, utan smärta, utan behandling, utan nånting alls! Att bara få vara helt vanlig, det skulle vara så underbart.

Idag har jag iallafall jobbat! Jag fick dator och hjälp in i systemet och började så smått med mina uppgifter. Det känns bra!

Idag har jag bakat också. Kanelbullar- den nyttiga varianten utan mjöl! Och hallon och chokladtårta. Även den nyttig såklart 😊. Den här gå gen gjorde jag lite annorlunda. Istället för tårta gjorde jag en fyrkantig platta, som kärleksmums och mixade hallon och bredde ut ovanpå. Skar sen i fyrkanter. Blev jättegott och alldeles lagom munsbitar. Blir inte lika maffigt då.

Nu ska jag avsluta dagen med att läsa ut e-boken jag löser, Loppet, av Catrine Tollström. Jättebra bok!

Allt gott ❣️

3 kommentarer:

 1. Ajdå Carina, du hövde verkligen inte rosfeber också. Hoppas det går bra med tappningen. Kram//Ullis

  SvaraRadera
 2. Usch, varför ska du behöva få även detta....
  Tycker du är otrolig som alltid får med något positivt i dina inlägg. Beundrandsvärt!!!!
  Stor varm kram till dig vännen
  /Kia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gäller att lyfta fram det som är bra i tillvaron också i allt jobbigt, annars lägger jag mig ner och spelar på läppen 😂
   Kram ❤️❤️❤️

   Radera