torsdag 6 juli 2017

Ytterligare klarhet

Idag föll ytterligare en pusselbit på plats i cancerröran 😂. Jag hade ett telefonsamtal med en "hormontant", eller hormonexpert kanske är snällare sagt 😊. Hur som helst har hon pysslat med hormonfrågor i 12 år och håller kurser i ämnet. Hon är ett känt namn i cancer- och hormonvärlden, många har rekommenderat henne för mig. Hon hade ingen kurs jag kunde gå just nu men jag fick kursmaterialet med posten och så hade vi ett telefonsamtal idag. I september ska jag gå kursen också 😊. Efter att ha läst kursmaterialet flera gånger började jag förstå sammanhanget och hur allt hänger ihop med hormonerna. Nja inte allt förstås men lite 😊. När jag sen pratade med henne, hormontanten Marianne, så klarnade det ännu mer. Det ÄR en djungel det här och det är inte helt enkelt att förstå precis hur det funkar MEN jag har förstått så mycket nu iallafall att det är BRA att min cancer är känslig för progesteron och att jag INTE matar/göder den om jag tillför naturligt progesteron. Det känns så skönt att ha fått klarhet så långt. Första onkologen jag pratade med om det här sa att det var positivt att min cancer är progesteronkänslig men hon visste inte varför det var bra. Nästa jag pratade med om hormoner trodde att det var bra om jag undvek progesteron eftersom det kunde vara så att cancern växte av det. Hon visste dock inte hur det var så för säkerhets skull tyckte hon jag skulle undvika progesteron. Det var helt fel! Jag behöver tillförs progesteron för att få balans. Det är A och O för utvecklingen av sjukdomen. Som för den delen inte är en sjukdom utan ett symtom.....😂 Hmmmm...... nu ska vi inte fördjupa oss i det just nu 😂.

Jag har beställt naturligt progesteronkräm från Irland idag! Det är superviktigt att det är rätt sorts progesteron, naturligt och INTE syntetiskt, då det är cancerframkallande. Det tar 3-4 månader innan balansen börjar infinna sig efter att man har börjat med krämen. Det ska bli spännande att se vilken effekt det kommer att ha. Jag är förväntansfull och hoppfull 😊.

Jag har också blivit på det klara med att Tamoxifen som är det antihormonpreparat som ges i upp till tio år till kvinnor med hormonell bröstcancer, som jag själv åt i fem år, är rena skiten! Det borde tas från marknaden helt om man ska tro på den forskning som presenteras kring medlet. Även Letrozol som är en annan typ av antihormon bör undvikas då det påverkar hormonbalansen negativt. Jag är glad att jag lyssnade på min magkänsla när det gäller Letrozol. Det medlet är inte lika illa som Tamoxifen vad jag förstår men det laborerar med hormonerna vilket inte är gynnsamt i längden.

Jag ska skriva en mer utförlig beskrivning om vad jag har lärt mig om hormoner och kommer att lägga ut det på bloggen. Det är viktig information för ALLA kvinnor, inte bara för oss som har bröstcancer. Som sagt, mer information kommer SNART! Jag ska prioritera att skriva ihop det för jag tycker det är så viktigt!

Idag har det blivit nån timme i solstolen 😊. Har också varit ute i området och plockat örter! Tre olika sorter blev det idag, rallarros, älgört och klöver. Vet inte vart jag ska hänga allt för torkning bara! När Emelie såg alla örter sa hon. "Du tänker väl inte hänga dem där inne? Det blir ju en djungel!" 😂. Ja, lite så blir det ju. Skulle vilja plocka mycket mer men har inte plats. Det ska bli roligt att göra olika sorters teer sen. Kombinera ihop olika smaker och medicinska egenskaper. Det var lite läskigt att plocka den idag då jag vet att det är mycket orm här nu. Jag har sett flera stycken, Jocke såg en på tomten här om dagen och idag hörde jag ungar hos grannen som ropade att dom såg orm. Tror ena av våra katter är ormbiten i benet.....dom är läskiga. Jag träffar inte gärna på dem, vare sig snok eller huggis 😝.

Klockan är 12, igen! Hopplöst fall 😵.

Ha det bäst ❤️

3 kommentarer:

 1. Vet inte vad jag ska tro om det du skriver. Om cancern är beroende av progesteron för att växa och sprida sig kan det väl inte vara ok att tillföra progesteron, det säger sunda förnuftet. Vad är det egentligen för person du hänvisar till? Du får mycket hejarop för det mesta men jag är i alla fall tveksam och frågande inför det du skrivit nu. Ha det bra Carina men var försiktig med vad du tillför kroppen//Ullis

  SvaraRadera
 2. Nej cancern är inte beroende av progesteron för att växa men den är känslig för progesteron. Det innebär att den har receptorer för det hormonet. Progesteronet gör att celldelning bromsar, östrogen ökar....för låga halter progesteron gör att östrogenet blir dominant och då ökar tillväxten. Progesteronet behövs för att balansera. För mig blev det logiskt och begripligt när jag läst på om detta och pratat med Marianne, men jag ska som sagt skriva ner och förklara närmare. Ha det gott
  Kram ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK Carina, får se om du kan övertyga mig. Nu regnar det här utanför Katrineholm och det behövs. Ha en trevlig helg.//Ullis

   Radera