fredag 21 juli 2017

Hemfärd / mage

Ingen av oss har sovit bra inatt. Det har varit party på campingen och alla som har campat vet att det låter som att ha folk på sängkanten 😏. Gap och skrik, musik och skratt och trafik utanför husvagnen har hållt oss vakna. Tror sista passerade skränandes vid 4 😴. Nu har vi käkat frukost och ska packa ihop. Mulet, blåsigt och kallt idag så det känns bara skönt att åka. Utmärkt resväder 😊.

Har känt av magen en tid nu. Känner mig uppblåst, stind och att det liksom trycker på uppåt MIT mellangärdet så att det påverkar andningen. Just det har varit mycket bättre ett tag men jag har varit jäkligt uppblåst. Ringde onkologen igår för att be om ett ultraljud men det fanns inga telefontider. Sen under dagen tyckte jag det blev mycket bättre, och tänkte att nu har det vänt! Så vaknade jag i morse och det är värre igen, och nu är det jobbigt att andas igen. Jävla skit, rent ut sagt! Funderar över vad jag ätit, om det kan ha med det att göra. Den gemensamma nämnaren med magkrångel har varit "kikärtspasta"......det enda jag kan komma på som kan orsaka det här, i matväg. Men jag vet inte. Det borde väl inte vara vätska iallafall, eftersom det "kommer och går", även om det aldrig försvinner. Jag ska ringa onkologen idag igen och se vad de säger. Önskar att "min" läkare vore i tjänst men hon har semester.

Ha det gott ❤️

8 kommentarer:

 1. Så trist att du inte får ordning på din mage! Skitsjukdom! Du som är så bra på kost men vilken snygg figur du fått efter kostomläggningen.

  Knepigt att det får vara sånt bus på en camping. Brukar finnas regler på de flesta campingplatser om att det ska vara lugnt kl 23 men finns det inga värdar som ser till att de efterföljs är det kört.

  Vad gäller vädret så är det även mulet på Öland idag men redan 20 grader varmt. Så det blir lite altan häng innan några vänner kommer på besök framåt eftermiddagen.

  Hoppas ni får en lugn hemresa och att du får snar hjälp med magen!

  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Birgitta. Som tur är mår jag bra ändå och har inte ont. Jo dom hade vakter som skulle se till att det var tyst efter kl 23 men dom har ju svårt att parera alla som är ute och går och stojar. Ha det så gott på Öland. Blir nog Öland för oss nästa år!
   Kram

   Radera
 2. Tråkigt slut på Tylösandsvistelsen. Jobbigt du har det med magen och andningen. Du behöver verkligen gå till botten med vad som orsakar magplågorna. Hoppas du får kontakt med onkologen och träffa en läkare. Prata inte för mycket om "matsmältningsbesvär" med vårdgivaren utan låt dom undersöka dig förutsättningslöst är mitt råd. Tänker på dig och håller tummarna för att du får hjälp.//Ullis

  SvaraRadera
 3. Tack Ullis. Nä jag ska inte prata om matsmältning 😊, det är på helt fel ställe för det. Vill bara veta om det är vätska eller inte. Är det INTE vätska får jag söka vidare. Är det vätska, ja då är ju saken klar.... som som jag skrev till Birgitta, jag har inte ont och mår ändå bra, som tur är 😊. Nu är vi på väg hem i regnet och det ska bli skönt att sova i min egen säng 😊 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara andra saker än vätska som ger dig bekymmer. Buksmärtor är lurigt och svårbedömt. Viktigt att du blir ordentligt undersökt. När ska du röntgas nästa gång? Det är ju ett bra sätt att se hur det står till i buken. Hoppas du får kontakt med onkologen och får bra hjälp.//Ullis

   Radera
 4. Ja jag hoppas ju på att det är i princip vass om helst förutom Ascites.... nästa rtg är i slutet av aug men jag pratade med onkologen idag och ska få remiss för iltraljud. Hoppas jag får en snabb tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra Carina, håller tummarna för en tid snabbt.//Ullis

   Radera
 5. Hoppas magen inte bråkar med dig idag och att du kan njuta av sommarvädret//Ullis

  SvaraRadera