måndag 31 juli 2017

Nu är det gjort

Tog en morfintablett kl 8 o h sen en till kl 9, för att vara säker på att få bra effekt innan ingreppet. Fick stesolid på avd kl 9 också men vet faktiskt inte hur effekten av den blir....var jättenervös och hade lite panikkänslor när jag rullades in på rummet. Läkaren var kort och koncist och ingav ingen trygghetskänsla precis. Jocke var med och offrade sin hand, som vanligt ❤️.
Bedövningen kändes knappt. Behövde två sprutor men nr två kände jag inte alls. Det är bedövningen som brukar kännas mest, då de sticker in en lååååång nål i magen. När han satte in slangen kändes det obehagligt men gjorde inte alls ont. Sen var det klart! Snabbt, smärtfritt och ja, utan minsta krångel. Det här var en av gångerna jag undrar varför jag är så rädd och varför jag skulle pula i mig morfin. Tack för det doktorn, detta gjorde du suveränt bra!

Tog upp frågan med sköterskan om kateter. Det sätter de bara i om det blir mycket frekventa tömningar. En gång i veckan var tveksamt om det är ofta nog. Hur som helst är det ett större ingrepp och inget de bara kan fixa utan planering. Hänvisades till att ta diskussionen med min läkare.

Bad om att få mina provsvar utskrivna. Alla prover var bra. En markering på ett levervärde men det var bara en siffra högre än inom normalvärdet. Hb låg på 140 så det är ju jättebra och alla andra värden låg utmärkt. Skönt! Cancermarkören hade stigit från 42 till 50, så det var inte mycket. Blir inte klok på vad det är som händer i kroppen och varför vätskan fylls på. Det är klart att det är jätteskönt att markören inte skenar, men då hade allting blivit begripligt.

Nu ska jag sova ruset av mig en stund och hoppas slippa illamående och kallsvettningar sen!

Ha en bra dag ❤️

6 kommentarer:

 1. Vad skönt att det gick så bra och så lätt! kanske du kan minska ner på medicineringen nästa gång. Det är jobbigt innan dessa går ur kroppen.
  Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja om jag bara visste i förväg 😏 Har ju erfarit att ligga under en gröpande nål i 50 minuter och då hade jag önskat att jag var heldrogad😜

   Radera
 2. Det finns läkare och det finns läkare. När jag opererade ena handen var den läkaren ytterst fåordig och jag kände mig riktigt osäker. Resultatet blev perfekt. Nästa hand opererades av en supertrevlig läkare, jag stortrivdes - men det blev bara krångel efteråt och läkare nummer 1 fick göra om den operationen :D Allt slutade bra i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Ja det viktigaste är ju att de är skickliga i sin profession 😊

  SvaraRadera
 4. Så skönt för dig att få det gjort!!!Hoppas nu att vätskan inte kommer tillbaka alltför fort och att du och din familj kan njuta av sommaren.Kram Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Catarina. Ja det känns skönt att ha det gjort nu och jag hoppas att det håller sig lugnt ett tag nu. Kram

   Radera