lördag 8 juli 2017

Bön till högre makter

🙏 Jag har i flera dagar känt att jag inte sköter magen ordentligt. Lustigt att jag fick frågan här om dagen hur det var med magen och jag svarade att det var bra. Har haft lite känningar men inte så farligt. Men nu....vaknade i natt 03:30 av att jag var orolig i magen. En konstig känsla. Bestämde mig för att ta laxoberaldroppar fast jag vet att det inte är bra för tarmarna. Men det känns som att jag ibland får välja mellan pest och kolera. Förstoppning eller irriterad tarmslemhinna? Ja, fast båda hänger kanske ihop.... hur som helst tog jag dropparna och fy för den lede vilka magsmärtor jag haft! Kramper värre än förlossningsvärkar 😩. Har även haft en kraftigt molande värk i ländryggen och över underlivet, som kraftig mensvärk. Är svälld över magen, kan inte knäppa byxorna....extremt trött, sjukkänsla, som feber fast jag inte har feber. Känslan, mående, värken.....det känns på samma sätt som när jag fick vätska i buken, Ascites. Det känns så men jag hoppas innerligt att jag har fel! Det har känts så förut och visat sig att det inte var vätska, men nu känns det annorlunda. Jag ber 🙏 en stilla bön att det är något annat än vätska som fylls på. Det är inte vätskan i sig som skulle vara det värsta, utan orsaken till den. Jag orkar inte 😩. Men jag ska inte måla fan på väggen, det mår jag inte bättre av!

Lagen om attraktion!

Jag har mest suttit i soffan idag och har då skrivit ner informationen om hormoner. Det var inte lika lätt som jag trodde. Det blev 19 sidor! Det blir väl mycket att lägga upp här så jag ska göra en kortare sammanfattning i morgon tänkte jag.

Nu är det sovdags. Ta hand om er 🌺

8 kommentarer:

 1. Det var inte bra att du har magproblem. Du har ju haft detta problem tidigare och jag tycker du ska ringa din kontaktsköterska på onkologen och diskutera detta i morgon. Där är dom proffs och har stor erfarenhet. Är det alltför illa ringer du 1177 redan idag. När det gäller förstoppning tycker inte jag att Laxoberaldroppar är det första man tar till, kan rekommendera Omnilax. Det är ett pulver som rörs ut i vatten, har hjälpt mig många gånger. Ger inte magsmärtor om du inte tar för mycket förstås. Jag tar i normalfallet en påse på morgonen, om det behövs tar jag även en påse på kvällen. Viktigt att promenera också vid förstoppning, det ger tarmarna massage som kan underlätta. Nu vet ju inte du riktigt om det "bara" är förstoppning, därför råder jag dig att kontakta din vårdgivare. Vänta inte om du har problem. Hoppas du mår bättre idag. Kram//Ullis

  SvaraRadera
 2. Tack för omtanken. Jag har fått tips om nåt annat medel också som ska vara bra, men framför allt tror jag det är probiotika jag behöver, mycket vatten och promenader. Kokosolja också😊 Men visst kontaktar jag sjukvården om jag behöver, är dock bättre idag tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att du känner dig bättre Carina. Hoppas du är försiktig med vad du stoppar i dig. Bara för att det inte räknas som läkemedel behöver det inte vara ofarligt. Dra dig inte för att kontakta din vårdgivare om det inte blir bättre de närmaste dagarna. Det bästa är ju alltid att försöka ta reda på vad som orsakar smärtan. Buksmärta ska aldrig ignoreras, du har ju allmän sjukdomskänsla också vad jag förstår. Krya på dig//Ullis

   Radera
  2. Tack ❤️ Mår betydligt bättre idag men magen är fortfarande svullen men idag har jag inte ont. Tror nog det var laxoberaldropparna som ställde till det. kram ❤️

   Radera
 3. Aj då, det låter inte roligt. Jag säger som Ullis: ring din kontaktsköterska eller 1177 om det blir för jobbigt. Plåga inte dig själv för mycket, det tar på krafterna och dessa behöver du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ska göra det om det behövs. Tack för omtanken ❤️

   Radera
 4. Hoppas att det blir bättre med magen. Du kan väl köpa probiotika på Apoteket? Jobbigt att få i sig allt via maten. /Annika. PS kolla Great life.se de har de absolut bästa kosttillskotten. De renaste samt allt är växtbaserat och ekologiskt. De är samtidigt väldigt kunniga och bra att resonera med. Jag handlar allt via dem. Kram.

  SvaraRadera
 5. Absolut kan jag köpa probiotika....har hemma 😊 Tack för omtanken ❤️

  SvaraRadera