lördag 15 juli 2017

Semesterbestyr

Idag har vi förberett inför att vi ska åka på semester. Måndag morgon bör det iväg till Tylösand med husvagn och ungar! Emelie och Eira ska göra västkusten osäker 😊 Måndag kväll är självaste Barbados på Tylösand! Gissa om Emelie gjorde vågen? 😂 Nope! Heléne och Petri ska nog är och ta hand om katter och odlingar. Det tackar jag för 😊❤️.

Jag har skördat örter idag och hängt på torkning. Har även tagit reda på alla örter som torkat. Tyckte jag hade mycket men det blev inte mycket alls när de var nedstukade 😳. Blev lite te av älgört och rallarros men måste ha mycket mer. Måste ut och plocka i morgon så jag får upp det på tork innan vi åker. Ska prova att fermentera rallarrosblad innan jag torkar dem. Ska tydligen vara ett riktigt gott te.
Blev så sugen på att sätta igång och skapa min örtagård på riktigt. Men det är ett jobb som kräver lite jobb och just nu finns inte tiden. Ska sätta igång när vi kommer hem sen....

Idag gräddade jag mer knäckebröd. Är helt såld på dem. Den här gången penslade jag dem med lite vatten och hade på havssalt. Blev jättegott!

Fick storfrämmande idag också! Anna och Peter kom förbi och hade med sig Helén och Kjelle. Helen  och jag har bott grannar för många år sen och har umgåtts en del. Det var riktigt roligt att ses igen efter många år ❤️. Såna där spontanbesök är roligt, det blir som det blir och man vare sig hinner städa eller baka 😂.

Nu är jag mör i kroppen! Har varit igång hela dan ned matlagning, bakning, örter och växter. Har även gjort chagate och c-vitamin. Magen känns bra! 🙏 Tycker inte jag är lika stind över magen heller längre. Käkar surkål och groddar så det sprutar ur öronen snart 😊. Såååå skönt att det verkar gå åt rätt håll! Jag har en molande värk i nedre delen, som mensvärk. Var lite orolig att det orsakades av vätska men det är förmodligen progesteronkrämen som att igång saker. Ringde och pratade med hormontanten och kroppen reagerar på krämen som vid ägglossning när man börjar med den, så det kan ju förklara molandet.

Nu är det bara sova kvar för idag. Känns som att jag kommer att somna ovaggad 😊

Allt gott ❤️

3 kommentarer:

 1. En toppensemester önskar jag dig/er! Njut av livet och av varandra, koppla av allt du bara kan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maud det ska jag göra 😊❤️ Kram

   Radera
 2. Ha en härlig semester Carina. Du får samla kraft för kommande tider. jag tror att ni får bra väder. Kram//Ullis

  SvaraRadera