torsdag 3 juni 2010

Telefontid med bröstenheten

Jag fick svar på mina frågor efter telefonsamtal med bröstenheten. För att börja med spridning och lymfkörtlar säger dom att den absolut vanligaste spridningen sker via lyfmkörtlarna, där av provet. Sen KAN det slinka iväg nån cell via blodbanan men då är ju tanken att cellgifterna ska ta kål på dom.

Vad gäller undersökning av lever, lunga och skelett är det inte bröstenheten som utför eller remitterar till detta utan det är onkologen. Sannolikt kommer jag att genomgå dom här undersökningarna antingen innan behandlingen påbörjas eller under tiden. Så, då fick jag svar på det med. För min del hade jag föredragit om jag hade fått en övergripande information ifrån början om vad som ska hända framöver. Men NU vet jag mer och det känns bra. :-)

5 kommentarer:

 1. Följer din blogg med intresse. Tänker på dig och hoppas du blir frisk.

  SvaraRadera
 2. jag följer också din blogg, vet inte om du hittat detta, det är jättebra, man får många bra svar från medsystar.. Kram från Lisbet http://cancertjejer.forum24.se/cancertjejer.html

  SvaraRadera
 3. Hej Carina,

  Nu förstår jag skillnaden på hur våra starter har gått till. När jag fick min info om bröstcancer på bröstmottagningen så var det både en kirurg med och en läkare från onkologen. De bestämde i samråd under mitt besök hur min behandling skulle se ut. Därför gick det så snabbt sedan med alla remisser till de olika undersökningarna. Fast du har ju gjort kanske det viktigaste provet av lymfkörtlar redan och det ska jag inte alls göra. De tar bara bort en "lagom mängd" vid operationen fick jag höra.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Hej Annika. Ja, jag misstänkte att dom har en annan samordning hos dig. Kram

  SvaraRadera
 5. Hej Lisbeth. Jo, jag har hittat till forumet och är medlem där. Har fått mycket information av hjälpsamma medlemmar :-) Kram

  SvaraRadera