onsdag 5 oktober 2016

Telefonsamtal med onkologen

I går skickade jag ett meddelande till onkologen och bad att bli uppringd av min läkare. Hon ringde i morse. Jag berättade om det bemötande jag fått av läkaren på KK, vad han sagt och hur jag tänkte. Hon beklagade min upplevelse såklart, men sa inte då mycket mer om just det. Det är klart, vad ska hon säga?
Hon sa väl sen egentligen samma sak som honom fast på ett annat sätt. Hon sa att dom har skickat vätskan för analys och om det är cancerceller i den betyder det att det finns cancer i bukhinnan och då går det inte att operera. Varför vet jag inte, det får jag fråga sen. Hon sa att man ibland kan bli hjälpt av operation, ibland inte och det är den sammantagna bedömningen som behöver göras nu. Jag fick iallafall framföra vad jag tycker och tänker och det känns bra. Nu får jag vänta till i morgon när jag träffar gynläkaren så får jag förhoppningsvis mer svar.

2 kommentarer:

  1. Det var ju bra att du fick tala med onkologen och att det var ett bra samtal. Hoppas mötet går bra i morgon när du träffa gynläkare, man är ju alltid två i ett samtal det är viktigt att komma ihåg. Jag vet att du är besviken på vården men hoppas du kan gå in i mötet i morgon utan aggressioner. Hoppas du mår bättre idag och att smärtorna kan lindras//Ullis

    SvaraRadera
  2. Ja det kan jag absolut Ullis. Jag drar inte alla över en kam, långt ifrån. Läkaren jag ska träffa i morgon har jag träffat förut och hon är jättebra. Känner förtroende för henne!

    SvaraRadera