söndag 2 oktober 2016

På akuten

Var på loppis på fm men fick allt ondare i magen. På vägen hem ringde jag 1177 och hon bedömde att jag behövde åka in. Vände bilen och åkte till akuten. Har nu varit här i 3 1/2 timme och är snart på väg att åka härifrån utan att ha fått hjälp! FIFAN! Höj skatterna och ha fler läkare i tjänst säger jag! Det ligger folk överallt och många har varit här länge utan att ha fått träffa läkare. Två läkare i tjänst!
Jag väntar på gynläkare! Bra tänkte jag, inte lika många som behöver en sån! Men då finns det bara EN och den är fast på akuten!

Ligger i ett stort utrymme med 6-7 andra patienter, varav en ligger och skriker konstant. Jag blir gråtfärdig! Vill verkligen inte vara här 😢 Får varesig alvedon/ipren eller vetekudde och har så satans ont! Ångrar att jag åkte hit 😖 Personalen gör allt de kan så det är inte dem jag klagar på utan det är att bli liggandes med smärtor i ett rum med andra utan att få hjälp!

Skit också!

3 kommentarer:

 1. Det låter inte bra. Hoppas du får hjälp snart. Styrkekramar till dig.//Ullis

  SvaraRadera
 2. Håll ut!!!!
  Är du på Akkis?.,,, du kommer att få hjälp. Helt otroligt att du inte har fått något mot smärtan!
  Har du bett om det??
  Bra att du blir omhändertagen. Men helger är värst på akuten.
  Håller tummarna för att det blir bra och att du får hjälp.
  Stor kram Annika.  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är lite försiktig med smärtstillande mot oklara buksmärtor innan man blivit undersökt och diagnos ställts. Tar man bort smärtorna blir det svårare att ställa diagnos, patienten får svårare att beskriva smärtan, gör inte ont på samma sätt när läkare känner på magen och när man rör på sig. Det kan hända farliga saker i buken som maskeras av smärtlindring. Idag är man dock mer generös med smärtlindring men det är olika från fall till fall om vårdgivaren vågar ge smärtlindring.

   Radera