lördag 20 februari 2016

Sala Allehanda och ett besök från förr :-)

ringde mig tidigare i veckan och sa att de visste att jag gjort en anmälan till IVO och att IVO utdelat kritik till City Praktiken. Hon, Camilla tror jag, frågade om hon fick komma hem till mig och göra ett reportage om mig och min historia. Jag blev förvånad och överrumplad men svarade ja. Hon ville komma redan den här veckan och vi bestämde att hon skulle komma idag.

En jättetrevlig tjej och reporter kom hit på förmiddagen och var här i två timmar. Hon frågade och jag berättade, hon fotograferade och filmade. Det kändes märkligt och ovant att vara i den situationen men det var samtidigt roligt. Det kändes bra att prata om det som hänt och det som är på ett sånt sätt. Det blev som en summering av de sista 7 månaderna, av förtvivlan, hopp, kamp och sorg. Det blev så påtagligt att prata om det också med någon jag aldrig träffat förut, men det kändes faktiskt bra.

Det blev mycket prat om mitt val att avstå cellgiftsbehandling och vad jag valt i stället. Hon ville gärna göra en uppföljning kring just den delen, en fördjupning lite senare. Jag vill avvakta nästa röntgensvaret innan vi gör det och om det blir så som jag naturligtvis hoppas, att tumören krypt ytterligare, så blir det ett reportage under våren om det. Det skulle vara så jäkla kul om det kunde bli så, dels att det fortsätter minska och att få berätta om det i media. Om fler såna "fall" skulle uppmärksammas kanske sjukvården till slut inser kostens betydelse!

På eftermiddagen fick jag besök av en klasskamrat som jag hade från första till nionde klass! Ove heter han. Han ville komma med en bra bok om kost och hälsa, så han och hans tjej Hele'n kom hit. Jag fick boken som en present då jag fyller år i mars :-) Så jäkla gulligt av dem. Och det verkar vara en jättebra bok! Den heter "Frisk av mat, lchf ftån början". Den tar upp mycket av det jag håller på med och författaren Mats Lindgren skriver om mycket tankar och samband kring kost och hälsa! Det visade sig att Ove, Hele'n och jag hade mycket att prata om vad gäller hälsa och val av kost och det blev en stund av mycket utbyte kring det. Tack Ove och Helena för ett mycket trevligt och uppskattat besök och tack inte minst för boken! Hoppas vi ses snart igen :-)

Kvällen ägnade jag och Jocke åt att spela lite kort och titta på film. Vi såg bland annat "En präst i paradiset" med Kjell Bergkvist. Helt ok med en del skratt! Emme tillbringade kvällen hos en kompis ❤️
Ja, nu är det bara sängen kvar! Förkylningen håller i sig trots både lök i strumporna och silvergrogg! Silvergrogg är en blandning av 0,5 dl vin, 0,5dl kollodialt silver och en skvätt citron. En tsk var femte minut ska göra susen. Men det enda som susar här är i öronen måste jag säga. Kanske får ta en till :-)

God natt alla fina människor ❤️ Och ha en trevlig helg! 💫 ❤️ 💫

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar