fredag 12 februari 2016

Mitt hjärta blöder

och jag kokar av ilska. Jag blir illamående över hur jävla ruttna människor kan vara. Vissa människor går över lik för egen vinnings skull och det är så förbannat vidrigt.

Det handlar om en person, vi kan kalla hen Flingan, som har valt en väg i livet som inte är helt rak och inte helt lätt. Det finns inslag i den här personens liv som har mer att önska helt klart. Flingan är en vuxen person som gör egna val utifrån de förutsättningar hen har. Flingan är väldigt godtrogen och naiv. Tror människor om gott och vill väl, till alla. Droger kom in i Flingans liv för några år sedan och finns fortfarande kvar, tyvärr. Om ni frågar mig så är det drogerna som har talat och agerat i Flingans liv den senaste tiden och de har påverkat hen på ett negativt sätt. Jag kan tycka och tänka om valen och jag kan ha svårt att förstå dem, så är det. Men jag vet att när drogerna satt sina klor i en människa är det otroligt starka krafter som styr valen, alla val. Det är inte längre hjärtat eller förnuftet som styr utan drogerna. Jag dömer inte, men jag sörjer varenda människa som gör dom här valen, som medför så mycket psykiskt och fysiskt lidande på olika sätt. Det är en annan diskussion och det jag skulle vräka ur mig om nu är hur människor kan utnyttja andra människors svagheter och utsatthet på ett så jävla fult och ruttet sätt.

Det handlar om ytterligare en människa som också valde en krokig väg men som hade en annan förmåga att tänka på sig och sitt, värnade mer om sig själv. Vi kan kalla hen "Svinpäls". En sån människa som är manipulativ ut i fingerspetsarna, som får andra att tycka att hen är en GUD, att hen är så snäll och så bra. Flingan har hängt med Svinpäls en längre tid och har sett upp till hen på ett i det närmaste förvridet sätt. Svinpäls blev typ en föräldragestalt, en trygghet och en nära vän, trodde Flingan. DET har Svinpäls utnyttjat. Flingan har gjort allt för Svinpäls, som tacksamt tagit åt sig allt hen kan. Flingan har blivit övertalad att ta på sig ett brott till den här människan, ett brott som kan leda till fängelse. Flingan är inte helt skyldig till brottet men det var i huvudsak den andra personen som begick brottet, eller brotten. För att skydda Svinpäls, tog Flingan på sig skulden för hens del, och för att skydda Svinpäls ytterligare konstruerades ett brott som Flingan tog på sig, vilket alltså kan medföra fängelse. Det är helt enkelt vidrigt!
Svinpäls har fått Flingan att tycka att det är en rätt handling, att Flingan kan dra fördelar av detta. Medan hen själv går HELT fri. Det ena brottet sätter också Flingan i en mycket dålig dager, då det är ett brott som inte är snyggt någonstans. Men som hen är helt oskyldig till.

Till detta kommer att Flingan har skuldsatt sig upp över öronen för att hjälpa denna Svinpäls. Pengar som Flingan inte har och aldrig kommer att få. Det VET Svinpäls. Och det är MYCKET pengar det handlar om. Flingan har tagit ett banklån som Svinpäls "lånat" av honom och som hen nu säger att hen inte ska betala tillbaks. Orsaken till det är helt suspekt och sjuk den med. Men det finns inga papper skrivna, bara ett muntligt avtal. Flingan är helt chanslös att få tillbaks en enda krona och hen själv kommer att vara skuldsatt för en lång tid framöver. Svinpäls är ägare till en fin bil hen! Så fiffigt!

Så denna vidriga Svinpäls har begått ett brott som hen skyller Flingan för och lägger också till ytterligare ett brott som Flingan får klä skott för, vilket medför att Flingan riskerar att få fängelse och att det kommer att få negativa konsekvenser för hela hans framtid. Hen lyckas även få Flinga att tycka att han själv kan dra fördelar av allt detta! Snacka om manipulativ människa. Hen har dessutom sett till att Flingan har skulder som hen inte kommer att kunna betala på en överskådlig tid. Som grädden på moset, om Flingan blir dömd för det brott hen är åtalad för, kommer hen att bli skadeståndsskyldig till SVINPÄLS!!!!! Är det inte underbart????? Jag kräks!

Jag är fullt medveten om att Flingan har gjort ett eget val. Hen har inte haft en kniv mot strupen när hen gått med på allt det här, men hen är i ett underläge utifrån denna ovillkorliga tillit och kärlek till Svinpäls. Jag skulle kunna göra en liknelse med att Flingan har lagt sitt liv i Svinpäls händer och Svinpäls väljer att spotta och trampa på Flingan. Så ser jag det! Svinpäls själv har gått vidare, ordnat upp sitt liv och lever ett vanligt liv. Om Svinpäls själv hade stått för det brott hen begick hade hens liv sett helt annorlunda ut. Jag undrar om hen ens för en bråkdel av en sekund känner tacksamhet för vad Flingan gjort för hen och för hens framtid? På sin egna bekostnad. :-(

Ja, det gör mig arg och upprörd men även förtvivlat ledsen över att det finns såna här hjärtlösa människor. Inte ett tillstymmelse till samvete, bara ren och skär egoism och ett iskallt hjärta.

Jag vet att detta inte är något jag rår på, det är inget jag kan göra åt det. Det kryllar av Svinpälsar och offer till dem. Och det gör ont att se.....

Gud, Ge mig Sinnesro att acceptera
det jag inte kan förändra
Mod att förändra det jag kan
Och förstånd att inse skillnaden3 kommentarer:

  1. Det är vidrigt!!

    SvaraRadera
  2. Äckliga människa. Karma, hoppas karman tar den förbannade svinpälsen.

    SvaraRadera
  3. :-) ja det hoppas jag med!

    SvaraRadera