onsdag 3 januari 2018

Vaknade 10:30 idag! Hade sovit i mer än 13 timmar. Då räknar jag inte timmarna på soffan innan jag fick och la mig. Är väl all morfin som för mig trött kan jag tro.

Har ont i magen, men nu känns det som vanligt ”dagen efter buktappningsmärta”. Jobbigt att vara uppe och stå och gå pga smärtan. Har ätit nyttigt idag! Juicat rödbetor, morötter hallon och granatäpple, lite blåbär också. Druckit färskpressad citron och blodgrape.... gjorde en grönsaksgryta med röda linser. Ska vara mkt proteiner i röda linser, och proteiner behöver jag tydligen mycket av. Men proteiner kan i för höga halter omvandlas till glukos och bli näring till tumörerna. Balansgång det där.

När jag googlade på vad jag ska äta för att få upp albuminet såg jag att albuminet är viktigt även för sårläkning. Så har jag allt för lågt albumin kanske det blir ett hinder för operation ....
det stog inte så jättemycket om hur man kan få upp albuminet annat än att äta kött och fisk. Jag som skulle bli mer eller mindre vegan 😏. Men det finns ju proteiner i spenat, linser, bönor, nötter mm så det ska väl ordna sig. Benbuljong borde ju vara bra också.

Magen strejkar igen. Har inte varit på toa på flera dagar nu. Tarmarna verkar ha semesterstängt helt för tillfället. Fan säger jag! Jag vet ju hyr viktigt det är att magen är igång. Får ta dessa pulverpåsar och droppar igen så det händer något antar jag. Vet att det inte är det bästa för tarmen, men vad ska jag göra?

Det känns som det fylls på vätska igen..... never ending story 😕5 kommentarer:

 1. Bra att du kan sova men jobbigt att vara trött. Duktig du är med maten, jag hejar på. När det gäller magen så är det ett måste att ta laxermedel kontinuerligt och samtidigt med morfin. Morfin försämrar tarmrörelserna och leder obönhörligt till förstoppning. Vad sa rtg om avfödeshinder i urinvägarna, fanns det? //Kram Ullis

  SvaraRadera
 2. Ja jag har tagit både movikol och laxoberaldroppar nu.
  Röntgen visade regress av hodronefrosen eller vad det heter men den fanns kvar. Om du vill kan du läsa hela röntgenutlåtandet under länken på höger sida, röntgensvar står det.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Röntgenutlåtandet stog det visst 😊 Där skriver jag in alla svar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bara tänkte om det fanns något där som kan åtgärdas och du kan slippa den jobbiga vätskan i buken. Bra att du tar laxermedel, det är nödvändigt. //Kram Ullis

   Radera
 4. Ja dom ska försöka fä till det så att urologen sätter in ett rör i urinledaren samtidigt som operationen av äggstockarna görs. Hoppas dom får till det samtidigt!

  SvaraRadera