fredag 19 januari 2018

Buktappning och lite annat

Natten som var, var inte så rolig. Vaknade varannan timme av magen som inte ville sova. När kl ringde kl 5 var jag halvdöd 😴. 06:15 var vi på avd för att ta prover. Först kom en sköterska och skulle ta i armvecket. Hon fick inte till det. Så provade hon att använda porten men det fungerade inte heller. Då bad hon en annan sköterska om hjälp. Han envisades med att vilja sticka i min arm där jag har ödem och jag har i 2 1/2 år fått höra att det är ”förbjudet” att sticka i den, vilket jag påtalade. Han undrade om det var jag som bestämt det, eller nån annan 😳. Jag talade om att det är sjukvårdens ord. Ändå letade han kärl på handen. När jag påtalade igen så gick han över till den friska armen men var snart tillbaks och letade i armvecket i den andra igen. Och jag sa till, återigen! Så bestämde han sig för ett kärl i handen, rätt hand. Så tejpade han fast sudden han skulle ha på sticksåret efteråt på bordet. Matbordet i dagrummet. Men allvarligt. Till och med Jocke reagerade och kom fram och sa att den där skulle inte jag låta nån sätta på mitt kärl! Sköterskan fick dock inte ut något blod. En sköterska från dagvården kom som en räddande ängel. Hon observerade också sudden han tejpat på bordet och sa att hon kunde ta över! Tack för det!

Vi knatade ner till dagvården men porten gick inte att använda. Första gången på 2 1/2 år den strular. Remiss till röntgen för att kolla fibrinstrumpa och det visade sig senare att det var så. Fick medicin för att lösa upp den så det ska väl fungera sen.

Tappningssticket gick bra. Snabbt och smärtfritt! Det rinner på bra och det är en enorm lättnad i buken. Är sjukt trött efter premedicineringen och är vrålhungrig, men annars är det bra. Väntar bara på att fibrinstrumpemedicinen ska verka klart och att bukvätskan ska ta slut så jag får åka hem!

Har besök av mor och far som ska hjälpa Jocke med lite saker och jag hoppas ju hinna hem och träffa dem. Ja, det blir allt för nu. Så bra som jag mår just nu är det länge sen jag mådde. Hoppas det kan hålla i sig över helgen så jag hinner boosta inför operation.

Ha det gott ❤️

11 kommentarer:

 1. Heja dej Carina. Bra om allt rinner ut och du får må lite bättre nu, det är du värd. Kram//Ullis

  SvaraRadera
 2. Hoppas att det får vara lugnt för dig nu. Samla kraft. Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka allt jag kan ❤️❤️❤️

   Radera
 3. Hoppas att det får vara lugnt för dig nu. Samla kraft. Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Undrar varför envisas personalen fortfarande i att ta blodprover i armen när du är så svårstucken? De borde ta proverna från port-a-cath direkt, då kollas ju porten på samma gång. Önskar att du fortsatt mår bra inför operationen.kram😍

  SvaraRadera
 5. Alla kan och får inte ta i porten. På onkologen får de ju det.....ja du, det är mycket man undrar över 😊
  Kram ❤️

  SvaraRadera
 6. Min ASIH-sjuksköterska kan det. Och de flesta sjuksystrar kan eftersom det numera ingår i utbildning. Det är för det mesta undersköterskor som sitter på labb eller är på akuten (som min man) och tar B-prover i armvecket. Du kan kanske be om att proverna ska tas från porten eftersom du är extremt svårstucken? Det kanske räcker att vara en försökskanin för praktikanter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man kan ju tycka det 😊
   Extremt svårstucken är jag nog inte men vissa fixar det bättre än andra 😊 kram

   Radera
 7. Önskar dig ett stort lycka till nu imorgon! Tänker på dig! Kramar från Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda ❤️❤️❤️ Kram

   Radera