onsdag 24 januari 2018

Epiduralbedövning och annat

I går hade jag som sagt en deppardag. Jag såg inte allt i svart men det var många frustrerande tankar, förhoppningar som gick i kras osv. På EM kom Jocke och Natalie och hälsade på, sen kom även Helen. Vi gick ut i dagrummet och satte oss och jag kände hur jag började få allt ondare i både magen och i ryggen. När vi satt där och pratade kom min onkologläkare, Birgit! Hon satte sig hos oss en lång stund och pratade om situationen, behandling mm. Det kändes riktigt riktigt skönt! Men jag hade sååååå ont. När jag var tillbaks till sängen kollade dom vart epidiralen tar och det visade sig att den helt gått ner i benen. Efter kontakt med narkosläkare beslutades att ta bort epiduralen och ge tabletter i stället. Fyyyyyyy Fan vad ont jag hade! En klar 10 på en skala. Det var inte uthärdligt! Jag fick stora doser morfin men det hjälpte inte. Efter en stor dos kapades topparna en aning men det fanns hur mycket som helst kvar. Jag fick även oxascand och sov stötvis under natten. Jag fick förklarat för mig att när epiduralen sätts ut tar det tid för annat medel att verka. Det är som att de krockar. Hade även jättemycket obehag från katetern. Kändes som blåsan var sprängfylld, vilket inte var fallet.

I morse och under dagen har morfinet börjat verka. Jag tar även alvedon till det, då kombinationen ska vara bra. Kirurgen gav mig en åthutning när jag jag sa att jag inte vill ta alvedon, frågade om jag trodde han ville mig illa?! Jag gav med mig och har fått en bra smärtlindring!

Jocke kom och kramade om mig en stund innan han stack hem ifrån jobbet. Mamma och pappa kom och avlöste honom en stund. Jag har inte kunnat äta ordentligt idag. A-fil och bär, petat i en sallad och åt två rostade brödskivor på kvällen.

Kom ur sängen på kvällskvisten! Det gick riktigt bra och jag kunde sköta magen! Hallelulia! 🙏

Nu är det sängen för resten och hoppas kunna sova. Önskar er en god natt ❤️

4 kommentarer:

 1. Önskar dig en god och skön nattsömn😍/sofie

  SvaraRadera
 2. Kämpigt du har det Carina. Hoppas du kunnat sova bra inatt, det är viktigt för återhämtningen. Det skulle förstås vara bra om du kunde äta bättre också.//Kram Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försöker allt jag kan 😊❤️

   Radera